Hogyan tanítanátok külföldön, külföldi diákoknak magyar nyelvet?
Figyelt kérdés
Ha ti tanítanátok teljesen kezdő külföldieknek magyart, csak magyarul beszélnétek, még akkor is ha semmit sem értenek belőle, vagy angolul/az adott ország nyelvén is beszélnétek?2017. márc. 21. 16:05
1/10 anonim válasza:
Az adott ország nyelvén próbálnék meg beszélni, feltételezve, hogy azt ismerem. Annak, hogy magyarul beszélsz hozzá már a legelejétől nem sok haszna lesz; középszint környékén már meg lehet próbálkozni azzal is.
2/10 anonim válasza:
Ha angolul tudnak, akkor a duolingo.com-on meg tudnak tanulni alapszinten egyedül is, és utána már ha beszélsz velük, akkor hamar meg tudnak sokkal jobban is tanulni, márcsak azért is, mert tudnak filmeket nézni, zenét hallgatni magyarul
3/10 A kérdező kommentje:
Szerintem amúgy nem hülyeség már az elejétől csak magyarul beszélni hozzájuk, csak nem biztos hogy úgy meg tudnám értetni magam velük :D
2017. márc. 21. 16:26
4/10 anonim válasza:
Hol tanítasz magyart? Kiknek? Kíváncsivá tettél. Eddig úgy tudtam, csak Izraelben tanulnak magyarul.
5/10 A kérdező kommentje:
Hoppá bocsi ha félreérthető voltam, nem tanítok, de majd lehet hogy felnőtt koromban ezzel szeretnék foglalkozni :D
2017. márc. 21. 18:16
6/10 anonim válasza:
Hát figyelj, ezen ne izgulj, majd megtanítják egyetemen, hogy hogy érdemes XD
7/10 A kérdező kommentje:
Jójó nem izgulok csak megkérdeztem :D
Egyébként egyetemet kell végezni ahhoz hogy magyarként magyart tanítsak külföldön?
2017. márc. 21. 18:25
8/10 anonim válasza:
Ahhoz, hogy hivatalosan TANÍTHASS, egyetemet kell végezni. Akkkor is, ha magyar létedre magyart akarsz tanítani, márcsak azért is, mert nem elég használni a nyelvet tanításhoz, hanem el is kell tudni magyarázni a nyelvtani dolgokat.
Ha csak ismerösöknek akarod tanítani, ahhoz nem kell semmi végzettség.
De nem tudom, hol akarsz magyart tanítani, de igazán nagy kereslet nincs rá, ebböl nem fogsz megéli.
9/10 A kérdező kommentje:
Egyébként nem megélni akarok belőle, és nem is ezt akarnám csinálni egész életemben. Orvosi egyetemet szeretnék végezni (tudom hogy ezek elég különböző dolgok :D),orvosként dolgozni, de 1 évre szívesen kimennék külföldre tanítani. Amúgy az mindegy is hogy hová :D
2017. márc. 21. 20:33
10/10 anonim válasza:
Hát pedagógia végzettség nélkül nem sok helyre fognak felvenni... meg nem is tudom, hol gondoltad a magyartanítást. Max környező országokban, határon túlon lehet erre kereslet, de akkor is kell valami végzettség hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!