Üdv, van e arra lehetőség, hogy a szóbeli érettségi időpontját áthelyezzék? Külföldi diák vagyok, és itthon pont abban az időben kell magyar érettségit is irnom.
Emeltszintűzök, sajna, már írtam az oktatáshivatalnak és a harmadik iroda küldte tovább az "illetékesneezek". Ezek szerint ennyit tehettem, most már csak imátkozhatok! xD
Köszi a válszokat :)
"OH-t hívva, adott intézményt hívva, ahová be lettem osztva,"
Ez még az előző válaszoló által említett kéményseprő kategória. Csak az tudja megváltoztatni, aki a vizsgát beosztotta. Az pedig a megyei vagy fővárosi kormányhivatal oktatási (fő)osztálya. Viszont nekik is nagyon kevés a játékterük, miután eltöltöttek több hetet vele, hogy készítsenek egy értelmes beosztást. Ha valakit átraknak, akkor nyilván mást is át kell rakni, senkit nem ismernek, mindenkit kiértesítettek, a tanároknak kiadták a megbízást, hogy melyik nap hány emberük lesz, és mindenkinek előre kell tudnia az időpontot. Nem arról van szó, hogy gonoszak, hanem egyszerűen nincs lehetőségük ebben a fázisban kívánságokat figyelembe venni, és mellesleg sokkal kevesebb emberrel dolgoznak, mint kéne, és örülnek, ha ilyen cserék nélkül hibátlanul lemegy a érettségi. Talán ha még márciusban kérted volna, akkor lett volna lehetőségük figyelembe venni.
Középszinten kicsit egyszerűbb volna az egy bizottsághoz tartozó 2-3 vizsganapon belül átrakni valakit, de ott se nagyon könnyű, és annak a beosztásnak is millió szempontja van.
Szóval csekély esélyt látok a sikerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!