Ilyen miért ment tanárnak?
Volt egy általános iskolai testnevelő tanárom (már régen voltam iskolás) elég furcsa dolgokat csinált:
-aki utoljára öltözött fel, azt megverte
-hozzávágta a kulcsot ahhoz, aki nem jól viselkedett
-úszásóránál aki nem tudott úszni, beledobta a 2m-es vízbe
-felpofozta azt, aki szerinte rosszul néz ki ("hát te hogy nézel ki már megint??!!"
A másik szakja matek volt, engem nem tanított matekból, de hallottam, hogy egyszer beleállította a gyerek kezébe a körzőt.
Ha valaki tudja magáról, hogy nincs türelme a gyerekekhez, akkor szerintem alap, hogy nem megy tanárnak.
Az az érdekes, hogy most meg területi képviselő. Voltak olyanok akik ezek után megválasztották.
Miért?
a gimis tesitanárom focistának készült, tehetséges is volt, de egy térdsérülés miatt abba kellett hagynia, és jobb híján elment tornatanárnak.
szerinted milyen tanár volt?:) frusztrált, komplexusos hangulatember.
De Magyarországon a tanárok nagy része ilyen: versenyszférára, tudományos pályára alkalmatlan léhűtők, akik aztán keménykedéssel akarnak kompenzálni.
Kedves Kérdező!
Az elmúlt rendszerben a diktatórikus nevelés volt az irányadó. Persze, mert diktatúra volt a politikában is. (Ezek együtt járnak.)
Szóval ebben az irányban is el lehet menni a végletek felé. A túlzásba vitt szigorral.
Napjainkban megfordult a helyzet. Most a tanárt verik a szülők, diákok. A "demokrácia" nagy vívmánya, ez a nagyfokú liberális hozzáállás.
És mivel ma... "A gyermek a legfontosabb!" szlogen égisze alatt működik az nemzet... hát ebből mi következik?
Aki megélte az előző rendszert, s még most is él... az tudja, ha informálódik. És - hozzátaszem - képes CSAK a különbözőségeket làtni... mindennemű megítèlés, azaz ítélkezés nélkül.
A "tisztán-látásnak" ugyanis EZ A FELTÉTELE.
Megjegyzem: Én is kaptam anno körmöst általános iskolában...(és nem haltam bele)
Ma viszont, ha csak csúnyán néz, vagy szól a tanár... neki annyi. Jobb esetben fegyelmi, rosszabb esetben megveri a diák, az apja, vagy a család.
Nah... kérem. Ezek után azt kérdem: Ki az az ember, aki éhbérért annyi megbecsülést sem kap, mint a szomszédék kutyája?
Hát ezért van kevés "pedagógus" ma kishazánkban. És egyre csak nehezebb a dolguk... mert az ifjúság is egyre nehezebben kezelhető, illetve tartható össze.
A tanárok a családi nevelésre panaszkodnak... míg a családok a tanár qvalitására. Mindkettőnek igaza is van.
Hát minek nevezzem ezt, ha nem annak, hogy már megint átestünk a ló túloldalára. (Mint rendszeresen, mindenben)
Az ERŐ legyen Veletek!
Azért az olyan jó lenne, ha aki megemlít dolgokat, azt is hozzáírná, hogy mikor és hol volt úgy!
Pl. amit a kérdező ír, az hol volt és mikor?
Vagy aki "körmöst" kapott, az hol, mikor és miért kapta.
És a körmöst a balkezes apukámtól hallottam, aki 1840 körül kapta, amikor balkézbe fogta a tollat íráskor.
De 60-70 körül ilyen már nem volt, nem is hallottam róla.
Manapság meg a gyerekeknek még a kezébe se igazítják a tollat-ceruzát a tanítók, helytelen berögződött és már fájó ujjtartásról kell átszoknia a nagyobb gyereknek vagy felnőttnek a helyes ujjtartása írás közben.
Persze így eladhatják az írásjavító kis eszközt is az ujjakra. Már ha valaki megtalálja, mielőtt teljesen leszokik a kézírásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!