Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ilyen miért ment tanárnak?

Ilyen miért ment tanárnak?

Figyelt kérdés

Volt egy általános iskolai testnevelő tanárom (már régen voltam iskolás) elég furcsa dolgokat csinált:

-aki utoljára öltözött fel, azt megverte

-hozzávágta a kulcsot ahhoz, aki nem jól viselkedett

-úszásóránál aki nem tudott úszni, beledobta a 2m-es vízbe

-felpofozta azt, aki szerinte rosszul néz ki ("hát te hogy nézel ki már megint??!!"

A másik szakja matek volt, engem nem tanított matekból, de hallottam, hogy egyszer beleállította a gyerek kezébe a körzőt.

Ha valaki tudja magáról, hogy nincs türelme a gyerekekhez, akkor szerintem alap, hogy nem megy tanárnak.

Az az érdekes, hogy most meg területi képviselő. Voltak olyanok akik ezek után megválasztották.

Miért?

2020. okt. 11. 08:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
49%
Azért ilyen mert nem találkozott egy karakteres szülővel.Több mint húsz éve voltam iskolás, de nekem is volt szemét tanárom. Az egyik ma is tanít felsőben. Ballagás után hetekig nem mer kocsmázni.
2020. okt. 11. 21:39
 12/18 anonim ***** válasza:
51%

a gimis tesitanárom focistának készült, tehetséges is volt, de egy térdsérülés miatt abba kellett hagynia, és jobb híján elment tornatanárnak.

szerinted milyen tanár volt?:) frusztrált, komplexusos hangulatember.

De Magyarországon a tanárok nagy része ilyen: versenyszférára, tudományos pályára alkalmatlan léhűtők, akik aztán keménykedéssel akarnak kompenzálni.

2020. okt. 12. 07:11
 13/18 Yoda m. ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Az elmúlt rendszerben a diktatórikus nevelés volt az irányadó. Persze, mert diktatúra volt a politikában is. (Ezek együtt járnak.)

Szóval ebben az irányban is el lehet menni a végletek felé. A túlzásba vitt szigorral.

Napjainkban megfordult a helyzet. Most a tanárt verik a szülők, diákok. A "demokrácia" nagy vívmánya, ez a nagyfokú liberális hozzáállás.

És mivel ma... "A gyermek a legfontosabb!" szlogen égisze alatt működik az nemzet... hát ebből mi következik?

Aki megélte az előző rendszert, s még most is él... az tudja, ha informálódik. És - hozzátaszem - képes CSAK a különbözőségeket làtni... mindennemű megítèlés, azaz ítélkezés nélkül.

A "tisztán-látásnak" ugyanis EZ A FELTÉTELE.

Megjegyzem: Én is kaptam anno körmöst általános iskolában...(és nem haltam bele)

Ma viszont, ha csak csúnyán néz, vagy szól a tanár... neki annyi. Jobb esetben fegyelmi, rosszabb esetben megveri a diák, az apja, vagy a család.

Nah... kérem. Ezek után azt kérdem: Ki az az ember, aki éhbérért annyi megbecsülést sem kap, mint a szomszédék kutyája?

Hát ezért van kevés "pedagógus" ma kishazánkban. És egyre csak nehezebb a dolguk... mert az ifjúság is egyre nehezebben kezelhető, illetve tartható össze.

A tanárok a családi nevelésre panaszkodnak... míg a családok a tanár qvalitására. Mindkettőnek igaza is van.

Hát minek nevezzem ezt, ha nem annak, hogy már megint átestünk a ló túloldalára. (Mint rendszeresen, mindenben)

Az ERŐ legyen Veletek!

2020. okt. 12. 09:48
 14/18 anonim ***** válasza:
Utolsóval teljes mértékben egyetértek .
2020. okt. 12. 13:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Azért az olyan jó lenne, ha aki megemlít dolgokat, azt is hozzáírná, hogy mikor és hol volt úgy!

Pl. amit a kérdező ír, az hol volt és mikor?

Vagy aki "körmöst" kapott, az hol, mikor és miért kapta.

És a körmöst a balkezes apukámtól hallottam, aki 1840 körül kapta, amikor balkézbe fogta a tollat íráskor.

De 60-70 körül ilyen már nem volt, nem is hallottam róla.

Manapság meg a gyerekeknek még a kezébe se igazítják a tollat-ceruzát a tanítók, helytelen berögződött és már fájó ujjtartásról kell átszoknia a nagyobb gyereknek vagy felnőttnek a helyes ujjtartása írás közben.

Persze így eladhatják az írásjavító kis eszközt is az ujjakra. Már ha valaki megtalálja, mielőtt teljesen leszokik a kézírásról.

2020. okt. 12. 17:54
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
1992 pofon azért mert másodjára olvastam el az A4-es olvasmányt.
2020. okt. 12. 18:15
 17/18 anonim ***** válasza:
11%
kamu
2020. okt. 13. 20:43
 18/18 anonim ***** válasza:
54%
Az hát.Régen minden tökéletes volt. Nem voltak labilis tanárnők, se alkoholista tanárok. Persze. ....Nekem is egy kobold mesélte aki unikornison lovagolt.
2020. okt. 13. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!