Hogyan fogalmazzam meg a tanárnak, hogy legyen szíves törölni az 1-est és arra adjon jegyet amit küldtem?
Tisztelt Tanárnő!
A május 26-i földrajz házi feladatomat a rajz házi feladattal egy levélben küldtem el. Az elektronikus naplóban úgy látom, hogy ebből csak a rajz házi feladatot tetszett leosztályozni, a földrajzra elégtelent kaptam. Kérem, ha lehet, a korábban elküldött földrajz házi feladatom figyelembe vételét. Elnézést, hogy a két fájl közös levélben elküldésével zavart okoztam.
Köszönettel,
Példa Géza
Vagy ha kevésbé formális stílusban kommunikáltok:
Kedves Péter bácsi!
Május 26-án közös levélben küldtem el a földrajz és a rajz házimat. Úgy látom, a tanár úr csak a rajzot osztályozta le, mert földrajzból 1-es szerepel a naplóban. Kérem, hogy ha lehet, vegye figyelembe az elküldött földrajz feladatomat is. Bocsánat, hogy egy kis zavart okoztam a két fájl egyszerre történő elküldésével.
Köszönettel:
Példa Géza
(Az elbúcsúzás formátuma így helyes, az előbb rosszul írtam.)
Jól értem, hogy eddig nem kérdezted a bennhagyott elégtelen okáról, csak megállapítottad, hogy ezt írta be? Tehát csak beírta a póló jelest a naplóba, de nem írt semmit a leveledre? Akkor valami olyasmit írj, mint a lenti példa. Ha már leveleztél róla erről, akkor pedig szerintem a szüleid segítségét kérd, hogy ők beszéljenek a tanárral. Ha pedig a leveledre válaszolt, de utána vita nem volt, akkor írhatsz te, de persze vedd figyelembe az esetleges releváns infót az ő leveléből.
Tisztelt Tanárnő!
Ismét a május 26-i földrajz házi feladatommal kapcsolatban írok. Látom, hogy a tanárnő jelest adott a házi feladatomra, amit köszönök. Azonban az előzőleg beírt elégtelen is szerepel a naplóban, ami az év végi várható jegyemet is befolyásolja. Kérem, ha az elégtelen csak tévedésből maradt ott, akkor legyen szíves törölni, hiszen időben küldtem el a házi feladatot.
Köszönettel:
Példa Géza
Ha megírta, hogy direkt nem törli és győzködni akarod, akkor kicsit másképp kéne.
Mikor először írtam neki, teljesen érthetően kértem, hogy az elégtelen jegyet ne hagyja bent a naplóba, hisz azt azért kaptam, mert elvileg nem küldtem el. Ami ugyebár nem igaz. Választ is kaptam:
"Kedves ....!
Most, hogy írod, emlékszem is rá.
Javítom a jegyedet hamarosan!
Köszönöm, hogy szóltál."
Az, hogy javítja a jegyem, nem egyenlő azzal, hogy beír egy ötöst az egyes mellé. Lényegében ez volt a probléma.
Köszönöm a levél vázlatát, megpróbálkozok újra szót érteni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!