Miért olyan nehéz egy tanárnak megadni a jobb jegyet?
Azt kell tudni rólam, hogy nem vagyok jó reál tantárgyakban, de ettől függetlenül szeretem őket.
11edikes vagyok. Itt már fontosak a pontok a tovább tanuláshoz.
Fizikából leszek 4es, és matekból 3,4re állok, mert egy tz-t meg kellett írnom lázasan a suliban, fel sem fogtam mit csinálok. Természetesen 1es lett és az húzza le az átlagom. Na most van olyan ismerősöm aki 3,5re megkapja a jobb jegyet matekból. Ez idegesít. Meg el is viselnem, ha tudnám, hogy nem vagyok képes 4esre, de félévkor is négyes voltam, és a tanár itt bunkozik, hogy ő ugyan nem adja meg a jobb jegyet, nem kell lázasan suliba jönni. A problémám az, hogy tudja a 4essel lennék elégedett, de direkt nem akarja megadni, ez neki miért jó??
Nálunk a házirendben megvan adva konkrétan, hogy mennyitől lehet megadni a jobb jegyet. Pl a négyes esetében: 3,6-tól adható és 3,75-től kötelező megadnia. Vannak azért olyan tanárok akik jobb jegyet adnak a diákoknak 2(-3-4).5 felett, mert látja, hogy dolgozik és küzd érte.
Lehet nálatok is ilyen a helyzet, de emellett a 2-es válaszoló jól mondja, a 3,4 már tényleg nem négyes(3,5-ös átlagot se találom négyesnek, de azért az egy fokkal jobb ennél). Ezért nem kell szívatásnak/bunkózásnak találni, mert nem adta meg ennyire.
Amit előttem már leírtak, azon kívül szokott lenni még egy tényező: mégpedig az, hogy a félévet képest javuló, vagy romló tendenciát mutattál.
Mondjuk 3,4-re szerintem nagyon ritka az a tanár, aki megadja a 4-est.
De 3,5-nél például van, aki nézi külön az első félévet is.
Tehát, ha félévkor csak hármas voltál, de belehúztál, és azt vitted fel 3,5-re, akkor megadja a négyest, fordítva nem.
Viszont ennyi erővel: ha rendesen tanul valaki, nem egy témazárón múlik a jegy. És igen, ha beteg vagy, maradj otthon, és ennyi!
Utsó, olyan ismerősöm is van aki 3,37re kap 4est. Vicc.
Szerintem engem nem bír ez a tanár, mert ha kérdez állandóan én válaszolok, a többi hülye meg nem mer. Sajnálom, hogy ha ezzel idegesítem, de én nem leszek az az ember aki kussol, nárki bármit mond...
Meg tényeg ezen kivul mindenbol 5 vagyok, csak fizika 4. Igazán lehetne elnéző kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!