Miért nem a cseh modellt követjük a közoktatásban? Általánosban hibrid, középiskolában távoktatás?
Itt vannak a szomszédban a csehek, náluk szükségállapot van
Durván szigorítanak Csehországban - Két hétre leáll az ország
Az általános iskolák felső tagozataiban (6-9. osztály) mindig csak az osztály tanulóinak fele lesz jelen az oktatáson, a másik fele távoktatásban vesz részt.
Most engem csak ez a része érdekel ami az oktatásra vonatkozik. Ha a csehek meglépik ezt nálunk miért nem tudják ?
Általános alsó tagozat bejár
Ált felső tagozat nem jár be/bejár felváltva (hibrid)
Középiskola úgy ahogy van távoktatás
Egyetemek : maguk döntik el, de 99%ban távoktatás
Abszolút nincs hatása a gazdaságra, egy középiskolással már nem kell anyucinak otthon ülnie stb
Nem volt elég otthon voltak a tanulók teljesen indokolatlanul hónapokat .
Ha a cseh példát akarod követni menj át a csehekhez .
Amennyiben lusta vagy iskolába járni menjél táppénzre .
A kettes kommentje is szépen érzékelteti, a tipikus magyar felfogást: "biztos lusta vagy", "menj a csehekhez!"
Az átlag magyar tökéletesen elégedett a kőkorszaki viszonyokkal, köztudottan retteg az újtól és bármitől, ami előrébbvihetné és megkönnyítené az életét.
Maga a tanérom mondta, hogy a digitális oktatáshoz itt nincsenek meg a megfelelő technikai eszközök sem, a tanárok pedig nincsenek felkészítve rá. Érdekes, a csehek, hollandok, ausztrálok, stb... Nekik hogy sikerült???
Csak a zseniális magyar kullog mindenben a sor végén és még sértve érzik magukat, ha valaki erre rámutat. Akkor ki is a lusta?
Értem miről van szó de a digitális oktatás totális csőd meg lehet nézni mikor számot adtak itthon is a tudásukról a tanulók mikor oldották a karantént . Tessék tanárokról beszélni, azért írtam hogy tessék a csehekhez menni ha az az oktatás tetszik akkor azt kell tanulni !
Magyar felfogásról csak annyit tegye össze mindenki aki Magyarországon tanul a kezét a világ minden részéről ide jönnek tanulni legyen az szobrászat, építészet, orvostudomány stb...
Akinek nem tetszik Magyarország menjen el innen !
1. Ne beszéljél így velem!!
2. Aki fél, mert krónikus beteg vagy csak simán beszari, megvan a lehetősége, hogy kérje át magát homeofficeba/mondjon fel, a gyereknek kérjen egyéni tanrendet, aztán éljen bezárva egy évig, vagy amíg bele nem őrül! De az én életemet ne tegyék már tökre még egyszer az ilyenek miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!