Miért nem zárják be a középiskolákat?
Ha bezárják az iskolákat akkor a gazdaság nem fog annyira pörögni, mert kisebb lesz a fogyasztás.
Az államnak nem az a célja, hogy senki sem fertőződjön meg (ez persze lehetetlen), hanem ellenőrzött keretek között szabályozza a megbetegedések számát. Napi 5-600 megbetegedést az egészségügy el tud látni. Így talán kialakul a nyájimmunitás. Ráadásul ez a gazdaságot nem veti vissza. Májushoz képest "pörög" a gazdaság ezért talán nem lesz még +100 ezer munkanélküli.
Nem feltétlenül jelent tragédiát ha egy középiskolás elkapja a koronavírust. A fiatalokra kevésbé veszélyes az idősekre persze sokkal veszélyesebb a vírus. Ezért véleményem szerint nem lesz a tavaszihoz hasonló iskolabezárás.
Az állam szerintem simán beáldoz pár száz halottat csak ne legyenek újabb munkanélküliek. Ennek erkölcsi oldala nagyon sötét.
Mi hordjuk a maszkot, viseld Te is!
Vigyázzunk egymásra!!!
Azért hogy tudjunk rendesen tanulni!
Mert amit digitális oktatásnak nevezték az nem ért semmit. 3 hónapig oké volt. Többet nincs kedvem elviselni.
#5: Próbálj meg tesi után 10 percet maszkot viselni, fölmenni a másodikra és érettségis szövegértést írni!
Persze hordom én a maszkot, mert tudom hogy segít.
A gazdaságot meg miért is döntené be a középiskolák bezárása? Minket nem kell felügyelni, direkt ezért is hangsúlyoztam, hogy KÖZÉPISKOLÁK és nem a komplett közoktatás.
Azért mert egy járvány(amiről már kijelenthető,hogy ismerjük,amit márciusban nem mondhattuk el) nem akadályozhatja meg a rendes oktatásr.
Lehet,hogy te köszönöd szépen es remek volt,de volt akinek nem volt eszközr,volt,ahol a tanárok nem tanítottak csak feladtak 10 oldalt másnapra,stb. Aztán a dolgozatok puskázás eredményei,nrm a valódi tudásé,a gyerekek szociális élete egyenlő volt tavasszal is a 0-val,ami kamaszkorban igenis meghatározó. A szakképzésről meg inkább ne is beszéljek.
Röviden: elég csekély pozitívuma volt az online oktatásnak a társadalomra nézve.
Az egészséges fiatal ha ne adj Isten elkapja,kiheveri 2 hét alatt.
Ha úgy reagál a szervezete,akkor sajnos rossz lesz,mint minden betegség,de túléli. Ha meg tünete sincs akkor pedig örüljön neki. Az a fontos,hogy most nagyszülőkhöz ne menjen a gyerek egy darabig.
De sokkal rosszabb lenne,ha megint visszaterne az online oktatás.
Ne azt nézd,hogy neked mi a jó,egy kicsit gondolkodj tovább.
#8: Én azt tudom hogy a középiskolások nem veszélyeztettek.
De arról a kifejezésről nem hallottál esetleg hogy "tünetmentes hordozó"
Az eszközhiányt meg a kormánynak ki kéne küszöbölni, és talán olyan tananyag kéne, amely nem a magolós lexikalitásra épül, ez ugyanis nem az 1870-es évek, hanem 150 évvel később vagyunk annál.
És úgy mopndom, hogy 14 év fölött iskolazár kéne, hogy végzős vagyok és egyetemre szeretnék menni! De szerintem a krónikus betegek védelme fontosabb, mint az, hogy most 82 vagy 88% lesz az érettségije egy felvételizőnek.
Ha mást nem, a gimiket bezárhatnák, a szakképzésben meg lehetne hibrid (heti váltással: elmélet otthon, gyakorlat jelenlétiben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!