Az anglisztika vagy a tanári érné meg jobban?
Engem mindkettő vonz, viszont valaki mindig le akar beszélni vagy az egyikről, vagy a másikról. Ha anglisztikára mennék, utána szeretnék elmenni fordító, tolmács mesterszakra. Ha tanárira mennék akkor középiskolában szeretnék tanítani angolt és franciát.
Több kérdésem is van, ha ezekre tudtok érdemileg válaszolni akkor nagyon köszönöm:
1.elhelyezkedés szempontjából melyik a jobb?
2.fizetés szempontjából melyik érné meg jobban?
3.el tudom képzelni az életemet akár külföldön is. Ha ezt vesszük, akkor melyik a jobb?
4. Melyik egyetemeket ajánlanátok akár az egyikhez, akár a másikhoz?
5. Ha van másmilyen szakma ami a nyelvvel kapcsolatos akkor azt is szívesen meghallgatom, hátha van még valami amit nem ismerek.
Ui: ezt a kérdést már kitettem a közoktatás kategóriába is, csak remélem hogy itt több válasz fog érkezni.
Magántanárként lehet beszed egy kis zsebpénzt, de így is alig keres.
Gyártosoron megadnak nettó 200-at, egy tanár meg keres 140-et. Meg ami bejön neki zsebpénz.
De én is hasonló büfészakon végeztem, szóval tudom hogy nem lehet belőle megélni. Most szakmát tanulok estin.
Most kiszámoltam, hogy, ha van heti 15 magánórája, akkor keres egy hónapban 180-at, ami egyetem mellett még meg is oldható,bár aJó ég tudja, honban lesz neki legalább 7 diákja, akit heti 2x visszarendelhet + 1, aki herente hár vagy 15, aki hetente jár.
De ez így is feketén megy.
Amúgy a másik, hogy igaz, hogy tanárként nem fogsz annyit hozni, amennyit szeretnél, sok idősebb angoltanár dolgozik bejelentve magántanárként, vagy dolgozik másutt, főleg, ha házas és gyerekei vannak, hogy legyen tartalék, a gyerekeit tudja anyagilag segíteni, stb.
De a magántanárkodás is rizikós, hiszen írtam, hogy nehéz összekaparni tanítványokat, mivel, angoltanárból sok van, ha csak nem vagy egy szuper tanár, akkor nem fognak az ismerősök automatikusan ajánlani a másik embernek, akinek tanár kell.
Ott, ahol a tanár csak tanár és nincsenek magántanítványai, ott vagy a házastárs keres nagyon jól vagy a tanár egy vagyonos családból való és pl vettek neki lakást és ott csak rezsit meg kaját fizet vagy albitársa van - vagy a tanár qva jól beosztja a pénzét és kijön belőle az albi 1 személyre, rezsi, kaja vagy egy robot és nem eszik.
Egy ismerősöm volt, aki mondta, hogy a párja tartja el, mert ő saját magát nem tudná.
Tehát tanárnak is így érdemes menni, hogy van biztos anyagi háttered mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!