Az anglisztika vagy a tanári érné meg jobban?
Engem mindkettő vonz, viszont valaki mindig le akar beszélni vagy az egyikről, vagy a másikról. Ha anglisztikára mennék, utána szeretnék elmenni fordító, tolmács mesterszakra. Ha tanárira mennék akkor középiskolában szeretnék tanítani angolt és franciát.
Több kérdésem is van, ha ezekre tudtok érdemileg válaszolni akkor nagyon köszönöm:
1.elhelyezkedés szempontjából melyik a jobb?
2.fizetés szempontjából melyik érné meg jobban?
3.el tudom képzelni az életemet akár külföldön is. Ha ezt vesszük, akkor melyik a jobb?
4. Melyik egyetemeket ajánlanátok akár az egyikhez, akár a másikhoz?
5. Ha van másmilyen szakma ami a nyelvvel kapcsolatos akkor azt is szívesen meghallgatom, hátha van még valami amit nem ismerek.
Ui: ezt a kérdést már kitettem a közoktatás kategóriába is, csak remélem hogy itt több válasz fog érkezni.
Azért azt felettébb undorítónak tartom hogy már egy tanárira is azt mondják hogy büfészak. Lehet hogy a tanárok fizetésileg(meg amúgy is) nagyon szarul vannak megbecsülve, de akkor is.. Ezek az emberek lesznek azok akik konkrétan "felnevelik" a következő generációt, a gyerekekeiteket.
Azért arra kíváncsi lennék hogy aki azt mondja ez büfészak annak milyen végzettsége van..
Anglisztika csak tanárszaknak érik meg.
Amúgy aki azt írta, hogy büfészak... nos, valahol igaza van mert az angoltanárokkal Dunát lehet rekeszteni. Nem úgy egy fizika/kémia szakos tanárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!