Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van értelme a szalagavatónak?

Van értelme a szalagavatónak?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy csak Én látom így, de szerintem csak a pénzről szól az egész.

2020. szept. 22. 06:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem ha valaki nem utálta zsigerből az iskoláját, osztálytársait, tanárait, akkor egy jópofa szórakoztató dolog, pozitív élmény.

A pénztől nyilván nem lehet elvonatkoztatni, mert pénzbe kerül a helyszínbérlés, pénzbe kerül a vacsora előállítása ha valaki akar.

Ennyi erővel bármi a világon, aminek pénzügyi vonzata van, az "csak a pénzről szól". Ami nyilván egy nonszensz baromság kijelentés általánosságban.

2020. szept. 22. 08:18
 12/16 anonim ***** válasza:
79%

Nekem szép élmény volt. Nem volt semmi különös, de szerintem kedves szokás.

Nem is értem, miért szólna a pénzről? Nálunk nem volt semmi köze a pénzhez. Táncoltunk, megtűztek, és utána volt egy buli, amit a suli szervezett. Aztán meg elmentünk még bulizni szórakozóhelyre is. Tök jó volt.

Nekem az is tetszett, amikor harmadikos voltam és mi tűztük a negyedikeseket.

2020. szept. 22. 08:25
 13/16 anonim ***** válasza:
63%

1960 február elején volt a szalagavatónk az iskola dísztermében. Az igazgató csak félévi bizonyítványosztás után engedélyezte évről-évre. Részt vettek a szülők, családtagok (mérsékelt számban) és az esetleges "szerelmek". Szokás volt társat hívni, volt, aki az osztálytársát hívta vendégként. Egyből sem lett házasság. Ital csak módjával, utóbuli nem volt. Évvégi bankett után viszont volt ún. tyúkverő. Kiadás minimális, beosztottuk kinek hoznak tortát, süteményt (megbeszélve, hogy ki milyet).

Válaszolva a kérdésre: láttuk értelmét a szalagavatónak, büszkék voltunk, amikor a "Gaudeamus" zenéjére az osztályfőnök kitűzte a mellünkre a zöld szalagot. Ezzel tudattuk a nagyvilággal, hogy érettségi előtt állunk.

Rég volt, szép volt...

2020. szept. 22. 09:45
 14/16 anonim ***** válasza:
85%

Nem utáltam az osztályomat és antiszociális se vagyok, de egy abszolút jellegtelen esteként emlékszem a dologra és még kellemes emléknek se tudom nevezni. Egy este volt. (Pedig objektíven nem volt "rossz szalagavató".)

24/F

2020. szept. 22. 10:04
 15/16 anonim ***** válasza:
84%
Nekem tök jó élmény volt.
2020. szept. 22. 11:52
 16/16 anonim ***** válasza:
8%
Jól látod, - kérdező.
2020. szept. 22. 13:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!