Ha hívsz valakit telefonon, hány csöngést szoktál várni, mielőtt megszakítod a hívást, mert nem vette fel?
Telefonos ügyintéző vagyok, néha kell visszahívnom is, ha az ügyfél email-en jelent be hibát. Kb 10 csengés után kapcsol be a hangposta, ki szoktam várni és hagyok üzenetet, hogy tudja, hogy kerestem. A régi munkahelyemen ez kötelező volt, itt már csak megszokásból csinálom.
Ha ismerőst hívok is kivárom a 10 csörgést, mondjuk attól is függ, kit hívok, van, akinél 5 csörgés után lerakom, de nem egy (idősebb) ismerősöm van, akinek az 5 csöngés általában nem elég, pl a táska aljáról veszi elő a telefont vagy meghallja, hogy csörög, felveszi a szemüvegét, megnézi ki hívja, elkezd elmélkedni, hogy biztos azért hívja, mert... majd, mire felveszi, a másik fél már le is rakta, aztán annyit szól, hogy majd később visszahív, amikor ugyanezt eljátszák. :)
Nekem anno 10 csörgést tanítottak, de az a vezetékes telefonok idejében volt, ahol meg kellett adnod az esélyt, hogy a másik odaérjen a telefonhoz, mert a telefon nem jelezte, ha hívtak, rögzítőre meg nem minden esetben tudtál beszélni.
5-6. Ennyi idő alatt fel szokták venni, ha hallják és fel tudják venni.
Ha nem, akkor majd úgyis visszahívnak vagy én próbálkozom később.
Engem kifejezetten idegesít, amikor valaki tök sokáig csörget. Pl. a fürdőben vagyok, hallom, hogy kint csörög és csörög és csörög és csörög, és utána lerakja és újrahív. Van egy-két ilyen ismerősöm.
Attól függ kit hívok.
Ha barátot/havert akkor amíg bele nem szól a robot ha nagyon fontos.
Ha valaki olyant akinek nem tudom a programját pl hogy mikor van suliban/dolgozni akkor olyan 4-5 csengést.
Van olyan ismerősöm aki esetében tudatosan csak 3 csengést várok ki mert kisbaba van s nem tudom mikor alszik, szóval csak hogy épp megjelenjen a hívásom
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!