A drága albérletárak miatt ti otthagynátok az egyetemet?
Hát, nem nagyon kéne otthagyni.
Vagy meló mellette, vagy hitel, vagy
Hát nekem azt mondták ilyenre, hasonlóra egyszer; hogy rakjak ki egy hirdetést az iskolai faliújságra, hogy :Lakótársat keresek.
Meg egyszer láttam másholis egy ilyen hirdetést, ahol lakótársat kerestek.
Fészen is, meg a sulis társaid között is körbekérdezhetsz.
Szerintem nagyon nem kéne feladnod álmaid szakképesítését.
Egyébként passziváltatni is próbálhatsz; és nemtom, hogy mennyire opció, hogy kimenni mondjuk külföldre addig az év alatt pénzt gyűjteni. Egyébként, ha az asztrológia, asztrozófia érdekel, és látsz benne rációt; akkor mondom, hogy nemrég néztem videókat; és az egyik hölgy azt mondta a videóban, hogy ő úgy látja az égi állásokból, hogy ez a mostani világkorszak január végéig lezárul. Na, én nem tudom, hogy jól értelmeztem-e; de hogy szóval arra gondolok, hogy ez, hogy mindenhez rengeteg pénz kell; ez fog majd esetleg megváltozni. Tehát ne hagyd ott, ha most nagyon nem megy, akkor passziváltass max; de abba szerintem ne hagyd. Voltak valami ilyen jóslatok , hogy nemsokára jön az aranykor; tehát neked is majd biztos fog telni rá; hogy meg tudd oldani tehát az oktatásodat, a képzésedet, képesítésed megszerzését. És, ha mondjuk januárban lezárul; akkor mondjuk lehet, hogy a kövi félévet már majd fellélegezve kezdheted. Remélem, okos dolgot írtam; de szóval nagyon bíztató volt az a videó, amit múltkor láttam. Tehát most, semmiképpen ne hagyd abba szerintem. Ha nem szülői nyomásra csinálod, hogy ők elismerjenek, hanem ez az álommelód; vagy akár elég az is , ha csak ebben akarsz dolgozni. Tehát, hogyha ez az álmod, ebben szeretnél a jövőben foglalkozni, akkor szerintem most semmiképpen se iratkozz ki.
Mégis mit tanulsz amúgy? Utàna számoltál valaha is, hogy megéri-e a befektetés? Én kolis voltam ugyan, de nekem az egyetem egy meghosszabbított gyerekkor volt, felelősségek nélkül. Elkövettem azt a hibát, hogy nem néztem rendesen utána, hogy mit és miért tanulok, megéri-e ez nekem, csak úgy voltam vele, hogy majd lesz valahogy. Nekem is másodévben jött egy érzés, hogy nem akarom folytatni, és “ha elkezdtem, befejezem” alapon folytattam mégis. Hiba volt, mert akkor még fiatalabb voltam, egy szakmám is lehetne mostanra. Nem volt értelme beleölni a pénzt, meg végigszenvedni, mert most ugyanott vagyok vele, mintha csak egy érettségim lenne. Ahogy a szaktársaim nagy része szintén. De
Egy piacképesebb diploma ér annyit, hogy most szenvedj vele még egy kicsit, hogy majd aztán jobb életed legyen, mint édesanyádnak, esetleg őt is tudd segíteni. Egy betanított munkával nem jutsz 1-ről a 2-re, vagyis nem lehetetlen, de
nagyon nehéz. Ha viszont úgy érzed nem éri meg, még fiatal vagy ahhoz, hogy nyugodtan válts, vagy tanulj szakmát akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!