Minek erőlteti a német tanárunk ennyire a németet mikor látja, hogy 4 év után is ugyanott tartunk?
4 éves gimibe vagyok ahol 2 nyelvet tanítanak. Angolt illetve németet.
A németet már kezdetektől fogva mindenki megutálta a csoportunkból, pedig mi emelt (azaz jobbképességűek) csoportba tartozunk. Némettel mi most találkoztunk először. Hát a tanárunk személyisége alapból irritáló, de ami a leginkább szembe tűnő az az, hogy minden évbe elkezdtük az igéket újra tanulni az igeragozással együtt, a tanév végére pedig eljutunk a szenvedő szerkezetig, de úgy, hogy mikor ott tartunk, a csoport 95%-a nem tud németből egy értelmes mondatot összerakni.
Aztán elmegyünk nyári szünetre és mikor visszajövünk megint ott tartunk, hogy nem megy az ige ragozás.
Most is ebben az évben 4.német óránk van, de ott tartunk, hogy nem tudunk még mindig igét ragozni. Közbe ő meg dühöng, húzgálja be a naplóba a kis egyeseket (2db kis egyes = 1 nagy egyes)
Én nem értem meg, nem az lenne ilyenkor a helyes opció, hogy mivel látja, hogy szenvedünk a némettel és nem is érdekel minket inkább hagyja a fenébe és helyette megengedné, hogy angol előrehozottra vagy faktra tanuljunk az óráin?
Minek erőltetni és az időt húzni egy olyan nyelvvel amiből egy mondatot se tudunk és nem is fogunk tudni soha összerakni?
Végzősök vagyunk egyébként.
Nekünk se volt valami fantasztikus a németoktatás, de igét ragozni még a legidiótább 0 nyelvérzékkel rendelkező gyerek is tudott...
Ott van az internet, 1000 lehetőség, hogy megtaláld a segítséget a nyelvtani részekhez. Ennyire ne hárítsd a felelőséget. Elhiszem, hogy szar a tanár, de a német nyelvtan a világ legjobb tanárával is ugyanaz marad.
#21 Hát akkor mi nem evilágiak vagyunk, de nekünk nem megy :D
Persze az alap megy amikor pl az van, hogy ich mache, du machst, er mache, stb...
De amikor belekavarjuk a Perfektet, Plusqam perfektet meg a Futurt akkor már nem tudunk ragozni. Azt se tudjuk mik ezek.
:D
Sokáig nem is tudtam a teljes nevét, a tanár P.P-nek írta fel a táblára aztán azt se tudtuk mi az.
Azt hittük, hogy valami német ember nevének a rövidítése először :D mint pl matematikában is van, hogy Heron-képlet azt hittük ez is valami ilyesmi.
Szerintem ez mindkét fél hibája. A tanár addig magyarázhatná míg mindenki meg nem érti de neki akkor is haladni kell az anyaggal míg nektek van egy rossza tanárotok. Én pedig még mindig azt vallom, hogy aki nagyon akar, az tud vagy tudni fog.
Az írásodból nézve kevés a motivációd, tehát nem hiszem hogy szeretnèl valamit tanulni. Ha tényleg akarsz valamit, akkor ülj neki és tanulj (nem csak egy tanár van a világon), ha nem, akkor meg ne csodálkozz.
Ha ez a kérdés a tanár szempontjából lenne, akkor azt válaszolnám, hogy szar a tanár (ami valószínűleg igaz is).
Ha kérdésed van a némettel kapcsolatban írj!
Kedves 26!
Nyugi engem is lepontoztak. 🤷♀️
#26 Akik normálisan akarnak haladni azoknak tart külön nulladik órát heti kétszer. Mindenki kedve szerint látogathatja.
De az egész iskolából kb 4-en járnak be.
Kérdező!
Akkor meg ne nyavajogj, hanem tépjél be a nulladikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!