Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Minek erőlteti a német tanárun...

Minek erőlteti a német tanárunk ennyire a németet mikor látja, hogy 4 év után is ugyanott tartunk?

Figyelt kérdés

4 éves gimibe vagyok ahol 2 nyelvet tanítanak. Angolt illetve németet.

A németet már kezdetektől fogva mindenki megutálta a csoportunkból, pedig mi emelt (azaz jobbképességűek) csoportba tartozunk. Némettel mi most találkoztunk először. Hát a tanárunk személyisége alapból irritáló, de ami a leginkább szembe tűnő az az, hogy minden évbe elkezdtük az igéket újra tanulni az igeragozással együtt, a tanév végére pedig eljutunk a szenvedő szerkezetig, de úgy, hogy mikor ott tartunk, a csoport 95%-a nem tud németből egy értelmes mondatot összerakni.

Aztán elmegyünk nyári szünetre és mikor visszajövünk megint ott tartunk, hogy nem megy az ige ragozás.

Most is ebben az évben 4.német óránk van, de ott tartunk, hogy nem tudunk még mindig igét ragozni. Közbe ő meg dühöng, húzgálja be a naplóba a kis egyeseket (2db kis egyes = 1 nagy egyes)

Én nem értem meg, nem az lenne ilyenkor a helyes opció, hogy mivel látja, hogy szenvedünk a némettel és nem is érdekel minket inkább hagyja a fenébe és helyette megengedné, hogy angol előrehozottra vagy faktra tanuljunk az óráin?

Minek erőltetni és az időt húzni egy olyan nyelvvel amiből egy mondatot se tudunk és nem is fogunk tudni soha összerakni?

Végzősök vagyunk egyébként.

2020. szept. 8. 15:39
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
89%
Az ő dolga, hogy abban a heti x-szer 45 percben németet tanítson. Mellesleg később majd vagyonokat fogtok fizetni egy második nyelv elsajátításáért, úgyhogy én megpróbálnék figyelni amennyire lehet. Elhiszem, hogy szar a tanár és végzősként már az embernek semmihez sincs kedve, de én barátilag azt tanácsolom, hogyha már úgyis el kell ott tölteni azt az x időt a némettel, próbáld meg hasznosítani és kihozni belőle a legtöbbet.
2020. szept. 8. 15:49
 2/28 anonim ***** válasza:
91%
Talán mert tanár, és az a dolga, hogy németet tanítson, nem az, hogy más tantárgyak anyagával foglalkozzatok az ő óráin. Tizenévesek vagytok, jó esetben le fogtok még élni kb. 5-6 évtizedet. Simán előfordulhat, hogy lesztek olyan élethelyzetben, amikor jól fog jönni az a német, amit most megtanultok, bármennyire is kevés ragad rátok belőle.
2020. szept. 8. 15:52
 3/28 anonim ***** válasza:
3%
Jó kérdés. Én 3 éve feltettem ugyanezt a kérdést majdnem teljesen megegyezően, csak spanyol nyelvből. Erőltette teljesen feleslegesen, mert ugyanúgy senki sem volt hajlandó tanulni és 12. Év végére is csak annyi volt a szókíncsünk mint 9. Elején hogy "hola, adios". Érdekes hogy 99% éppcsak kettessel ment át, 1% meg hármassal aki tudott puskázni. Mai napig senki sem beszéli a nyelvet és senkit nem érdekel onnan.
2020. szept. 8. 15:58
 4/28 anonim ***** válasza:
80%
Eleg bena a nyelvoktatas. En mai fejjel nem utan, hanem meg akkor keresnek netes tananyagit, es tanulnám magamtol, nem baj ha nem ugyanugy haladunk...valahol összeérnénk. Lejet valogatni is, mibol erted meg jobba
2020. szept. 8. 16:17
 5/28 A kérdező kommentje:
De nem is szeretném megérteni, pont ez az, hogy nem szeretnék vele foglalkozni. És ezzel az egész csoport így van.
2020. szept. 8. 16:21
 6/28 anonim ***** válasza:
88%
Akkor minek választotta a csoport a németet?????
2020. szept. 8. 16:26
 7/28 anonim ***** válasza:
0%
Akor ne tanukjatik. Akkor nem mindegy, mit csinal?
2020. szept. 8. 16:33
 8/28 Furujika ***** válasza:
46%

Tortenelmet sem mindenki szereti, megis tanulni kell. Szerintem is probalj meg egy kicsit keszulni ra, irj mondjuk fogalmazast. A leg alapabb mondatokbol, nem baj, ha nem arrol irsz amit tanultok. Szerintem a tanarnak nem lesz ellenere, ha ilyen "elsos" fogalmazast kell kijavitania. Legalabb te is tanulsz valamit nem csak nezel ki a fejedbol 45 percen keresztul (mert mast ugysem tanulhatsz ez ido alatt) es a tanarnak is adsz valamit, amivel dolgozhat.

Nekunk is ugyan ez volt, nemet volt a masodik nyelv, es az egesz csoportbol az tudott mondatokat osszerakni, aki mar altalanosban is tanult nemetul. Mondjuk ez a szemely az angol melle meg a nemet vizsgat is megszerezte.

2020. szept. 8. 16:34
 9/28 anonim ***** válasza:
96%
És kinek a hibája, hogy nem haladtok??? Na ugye. Ez középiskola, nem étterem, ahol kiválaszthatod az étlapról, hogy mit szeretnél enni és mit nem. Az idegen nyelv még hasznos is - lenne. Inkább szerencsétlen tanárt sajnálom, ő csak végzi / végezné a feladatát.
2020. szept. 8. 16:48
 10/28 anonim ***** válasza:
23%
Gondolom nem ők választották, hanem ez volt. Nálunk második nyelvként németet vagy franciát kellett, mindkét csoport nagyon szenvedett és utálta.
2020. szept. 8. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!