Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Minek erőlteti a német tanárun...

Minek erőlteti a német tanárunk ennyire a németet mikor látja, hogy 4 év után is ugyanott tartunk?

Figyelt kérdés

4 éves gimibe vagyok ahol 2 nyelvet tanítanak. Angolt illetve németet.

A németet már kezdetektől fogva mindenki megutálta a csoportunkból, pedig mi emelt (azaz jobbképességűek) csoportba tartozunk. Némettel mi most találkoztunk először. Hát a tanárunk személyisége alapból irritáló, de ami a leginkább szembe tűnő az az, hogy minden évbe elkezdtük az igéket újra tanulni az igeragozással együtt, a tanév végére pedig eljutunk a szenvedő szerkezetig, de úgy, hogy mikor ott tartunk, a csoport 95%-a nem tud németből egy értelmes mondatot összerakni.

Aztán elmegyünk nyári szünetre és mikor visszajövünk megint ott tartunk, hogy nem megy az ige ragozás.

Most is ebben az évben 4.német óránk van, de ott tartunk, hogy nem tudunk még mindig igét ragozni. Közbe ő meg dühöng, húzgálja be a naplóba a kis egyeseket (2db kis egyes = 1 nagy egyes)

Én nem értem meg, nem az lenne ilyenkor a helyes opció, hogy mivel látja, hogy szenvedünk a némettel és nem is érdekel minket inkább hagyja a fenébe és helyette megengedné, hogy angol előrehozottra vagy faktra tanuljunk az óráin?

Minek erőltetni és az időt húzni egy olyan nyelvvel amiből egy mondatot se tudunk és nem is fogunk tudni soha összerakni?

Végzősök vagyunk egyébként.

2020. szept. 8. 15:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
81%

Mert az a munkája, és mert gimnáziumban kötelező a 2 idegennyelv tanulása.

De amúgy megértelek téged, én anno 8-10 éven át tanultam, de 95%-ban a nyelvtan ment orrba-szájba, miközben egy pohár vizet nem tudtunk volna kérni. A könyvek, a tanítás módszertana és a német tanáraim is borzalmasak voltak. Szereztem nyelvvizsgát, de minek. Az angol egy fokkal jobb volt, abban el is jutottam közép-felsőfokú szintre, és máig munkában is használom.

Később egyszer munkahelyen volt egy félig finanszírozott német tanfolyam, pár hónapos. Na, az annyit segített, hogy már meg merek szólalni, nagyon alap dolgok mennek. Viszont a rossz beidegződései miatt, hogy folyton fejben akarok nyelvtanozni, a nagyon alap dolgokon túl nem tudtam fejlődni, sajnos. Egyébként nagyon ritkán kell használnom, munkában soha, német üzleti partnerekkel is minden angolul ment ezidáig, Ausztriában, Németországban turistaként az esetek 99%-ában angolul is boldogulok. Nagyon kevésszer turistaként idősebb németekkel vagy osztrákokkal kell egy-két szót németül beszélni, annyi megy.

2020. szept. 8. 17:08
 12/28 anonim ***** válasza:
89%

Én nem értem, fogyatékosok vagytok, hogy még egy igét sem tudtok elragozni vagy egy mondatot összerakni 4 év után?

Anno, mikor kimentem Németországba, egy szót sem beszéltem németül. Vettem egy nyelvkönyvet és elkezdtem tanulni.

Egy normális múltidejű mondatot már egy hónap után is simán el tudtam mondani igeragozással együtt.

Ahhoz még tanár sem kell, hogy valaki rájöjjön pl. az igeragozasra. Nem is dicsekednék, hogy ilyen hülye vagyok.

2020. szept. 8. 19:41
 13/28 anonim ***** válasza:
3%

Úristen, szinte már el is felejtettem, milyen hulladék ebben az országban a nyelvoktatás :D

Komolyan 2020ban a semmirekellő tanárok még mindig úgy tanítanak, h ragozást írkálnak a táblára? Ezeket a tanárokat már rég ki kellett volna rúgni a fenébe.

Tehát akkor 4 év alatt semmilyen teljesítményt nem tudott felmutatni a tanárok, mert még sem tudtok szólalni.

2020. szept. 8. 19:44
 14/28 anonim ***** válasza:
59%

Nem fogyatékosság, csak teljes ignorancia és a tanulás teljes megvetése. Én vagyok a spanyolos srác, akit lenulláztatok. Én csak leírtam, hogy nálunk ez van, egy kukkot sem tudtunk megszólalni, amikor a tanár kérdezte hol laksz, inkább csak "si senora"-ztál vérverejtékkel, vagy ha kérdezte hogy van-e kisállatod, inkább mondtad a neved, csak ne ülj kínosan csöndben. De ahogy látom ez senkinek sem tetszett.

Neked muszáj volt tanulnod hogy érvényesülj a mindennapokban. Nekünk nem.

2020. szept. 8. 19:50
 15/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Azt még hozzátenném, hogy beszélgettem felnőttekkel akiket ugyanaz a tanár tanított németből, de szintúgy voltak vele mint mi. Egy kukkot nem értenek németül. Tehát nem csak mi álltunk így hozzá.

Dehát adott lehetőséget a tanár, mert tavaly megkérdezte tőlünk, hogy nem e tervezünk leosztályozózni és eltűnni a szeme elől végre, de hát mondtuk neki, hogy ha tanárnő garantálni tudja a kettest akkor már azonnal letehetjük. Erre felháborodott, hogy milyen szemtelenek vagyunk.

2020. szept. 8. 19:54
 16/28 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen szinten vagytok angolbóld, de azt igen hogy az igeragozás a német legkönnyebb része
2020. szept. 9. 14:32
 17/28 A kérdező kommentje:
Angolból mindenkinek nyelvvizsgája van már.
2020. szept. 9. 14:36
 18/28 anonim ***** válasza:
65%
Már bocsánat, de az a tanár tanítási módszereitől teljesen független, hogy ti nem tudtok egy sablont és pár kivételt.
2020. szept. 10. 11:12
 19/28 anonim ***** válasza:
73%
Ajánlanám hogy húzzatok bele mert később soha senkit nem fog érdekelni, hogy a tanár „rossz” volt
2020. szept. 10. 13:39
 20/28 anonim ***** válasza:
50%

"Már bocsánat, de az a tanár tanítási módszereitől teljesen független, hogy ti nem tudtok egy sablont és pár kivételt."

gondolom, tanár lehetsz. tudod, miért?

1, mert oktatás témában ők írják a legnagyobb baromságokat

2, állandóan hárítják a felelősséget

a kérdező némettanárja egy alkalmatlan idióta, és hibába hisztiztek, nyavalyogtok, Magyarországon nem beszélhetünk (néhány jobb iskola kivételével) nyelvoktatásról, amire ragyogó példa a kérdező némettanára:

aki az tűzi ki célul, hogy év végiig jussunk egy passzív szerkezetig, annak halvány fogalma nincs a normális nyelvtanításról.

érdekes, h a lepontozósdi (13as vagyok) és a felelősségáthárítási nagyon megy, csak vki mondja már meg, h akkora pengék a nyelvtanárok, miért ennyire csapnivaló a magyar diákok nyelvtudása? ja tudom, mert nyilván lusták tanulni, csak hát izéé...elég sok emberől tudok (pl, én is iylen vagyok), aki gyakorlatilag egyedül tanult meg felsőfokon angolul, mert iskolában az alapokon kívül semmit nem tudtak átadni. persze a 12 féle igeidő magoltatás az ment, meg "ne használj amerikai angolt" hiszti.

a nyelvtan ismételgetése 4-8 évig az nem nyelvtanítás. ha pedig ennyire képesek csak, kár erőltetni a dolgot, el lehet menni árufeltöltőnek, segédmunkásnak, titkárnőnek.

2020. szept. 10. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!