Miért akadnak ki a tanárok azon, ha egy diák óra közben rajzolgat a füzete szélére?
Pláne, ha minden le van jegyzetelve neki amúgy, mert gyorsabban ír, mint az átlag az osztályból, és amúgy sem áll rosszul a tárgyból. Miért zavaró az a tanárnak, ha valaki rajzolgat az óráján?
Rám ezért rendszeresen ki van akadva néhány tanár. De nem értem miért. Én például sokkal jobban tudok koncentrálni a mondanivalójukra, ha le van foglalva a kezem. Tipikusan az az ember vagyok, aki ha úgy néz ki, mintha figyelne, akkor tuti full máshol jár fejben. Egy csomószor azt tapasztaltam, hogy ha firkálgatok a füzet szélére, akkor néhány tanár felszólít, hogy megkérdezze mit is mondott előbb. De telibe olyan hangsúllyal, hogy várja, hogy ne tudjam és akkor majd jól vitatkozhasson, hogy figyelni kéne az órán. Aztán úgy mindig full csalódottan néznek, amikor szó szerint fel tudom idézni, hogy mit is mondott. Jó, azt értem, hogy miért ne mobilozzon az ember órán, de a rajzolgatással mi a baj? Nem zavar senkit, ha emiatt nem lesz jó a jegyzete a tanulónak, akkor az az ő baja. Meg még, ha olyan diákról lenne szó, aki alig áll kettesre, vagy ilyesmi... De nem értem, hogy engem például a szinte teljesen ötös jegyeimmel miért kell piszkálni. Ha tényleg nem figyelnék a tárgyra, akkor nem állnék belőle úgy ahogy.
Komolyan, miért ki akasztó, ha valaki rajzolgat az órán?
#10 vagyok
*Előre is várom a lepontozásokat, mert "az idióta tanárok pártját fogtam".
Csak a gyerek ugye mindig a tanárt okolja mindenért, egyszer sem fordul meg a fejében, hogy "néha" a tanárnak is lehet igaza...
Bocs 10, de nem pontoztalak le!
Van igazság abban, amit írsz, 10. Bár van, aki csak azért rajzol, hogy a kezével kezdjen valamit, de figyel a legtöbb rajzoló nem tud egyszerre rajzolni és figyelni. A tanár meg nem lát a fejébe, hogy a diák megértette e az anyagot.
A másik meg, hogy alap, hogy megtisztelem a tanárt a figyelmemmel. Nem tudom mit szólna a gyerek, ha a tanár rajzolgatna, amíg ő felel vagy, amíg kérdez valamit a tanártól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!