Miért akadnak ki a tanárok azon, ha egy diák óra közben rajzolgat a füzete szélére?
Pláne, ha minden le van jegyzetelve neki amúgy, mert gyorsabban ír, mint az átlag az osztályból, és amúgy sem áll rosszul a tárgyból. Miért zavaró az a tanárnak, ha valaki rajzolgat az óráján?
Rám ezért rendszeresen ki van akadva néhány tanár. De nem értem miért. Én például sokkal jobban tudok koncentrálni a mondanivalójukra, ha le van foglalva a kezem. Tipikusan az az ember vagyok, aki ha úgy néz ki, mintha figyelne, akkor tuti full máshol jár fejben. Egy csomószor azt tapasztaltam, hogy ha firkálgatok a füzet szélére, akkor néhány tanár felszólít, hogy megkérdezze mit is mondott előbb. De telibe olyan hangsúllyal, hogy várja, hogy ne tudjam és akkor majd jól vitatkozhasson, hogy figyelni kéne az órán. Aztán úgy mindig full csalódottan néznek, amikor szó szerint fel tudom idézni, hogy mit is mondott. Jó, azt értem, hogy miért ne mobilozzon az ember órán, de a rajzolgatással mi a baj? Nem zavar senkit, ha emiatt nem lesz jó a jegyzete a tanulónak, akkor az az ő baja. Meg még, ha olyan diákról lenne szó, aki alig áll kettesre, vagy ilyesmi... De nem értem, hogy engem például a szinte teljesen ötös jegyeimmel miért kell piszkálni. Ha tényleg nem figyelnék a tárgyra, akkor nem állnék belőle úgy ahogy.
Komolyan, miért ki akasztó, ha valaki rajzolgat az órán?
Ez általában irányítás mánia, ugyanaz mint az iskolai egyenruha vagy a rajzórán fülesbe ne hallgass zenét szabály.
A tanár úgy érzi nem figyelnek rá, önbizalom hiányos és azt hiszi attól lesz jó pedagógus, hogy mindenki haptákban hugyozik.
Megértem a helyzeted, én is ilyen vagyok/voltam. Nem egyszer kaptam leszólást, vagy szarkazmusos megszólalást ilyenért, pedig csak a margóra rajzoltam, vagy a hátsó lapra, amíg ismételték azt amit már értettem.
Néhány tanárt az zavar, hogy nem rá figyelsz(legalábbis az ő szemszögükből), mert ugye őket minősíti az, hogy mennyire tudják lefoglalni a figyelmedet.
Vagy hogy nem figyelsz órán(") , nem érted meg az anyagot és akkor ugye nem az ő hibájuk lesz, hanem a tiéd, de ha mondjuk figyeltél volna, akkor tudnád, de nekik még 1x el kell magyarázniuk.
Néhány tanár meg azért, mert ha bejönnek ellenőrizni váratlanul, és pont a te füzeteket akarják ellenőrizni, akkor szintén őket veszik központba, hogy nem tudja a figyelmed fenn tartani.
Hu a mi tanaraink ugy voltak vele hogy mar annak is örülnek ha az oeai jegyzetnêl firkàkakt latnak mert akkor nekik az azt jelenti foglalkoztunk is az anyaggal. Mert ott volt a fokusz.
Ezek szerint màkom volt a tanarokkal
Nem jol ertelmezted.
Lehet hogy te firkalas utan is vissza tudod mondani a tanar szavait, de a többség nem fogja. Es a tanar a többségét veszi alapul.
Én azt tanultam az éveim során, hogy a tanárok emberileg eléggé visszamaradott élőlények. Képtelenek ilyen koncepciókat felfogni a valóságban, hogy te LEHET már leírtad, LEHET te már tudod amit mond és nem kellene lecseszni érte, vagy LEHET téged nem érdekel, és nem törődsz azzal ha esetleg megbuksz. Ő a tanár, ő a főnök! Figyelned kell rá! Nem számít, ha tudod, ha nem, ha arról beszél hogy kell sajtot pucolni, akkor is figyelned kell!
Ilyesmi a konzervatív felfogás. A munkahelyemen ugyanez megy. Beszél a főnök értékesítésről, amihez nekem semmi közöm, mert próbaidős vagyok és nekem még nem kell csinálni, és amit mond, azt egyébként is öt perc alatt el tudná magyarázni más értelmesen, nem úgy mint ő - fél óráig katyvaszol.
Telefonoztam, amíg mondta, és aztán kiakadtak a főnökök rajtam.
Még EZERSZER fogod azt érezni ahogy felnősz, hogy ebben a világban a felnőttek rengetegszer olyanok mint az érzékeny buta kisgyerekek, te pedig egy érett ember leszel hozzájuk képest, hiába a 20-40 év korkülönbség.
Én is szívesen rajzolgattam, ha a tananyag már le volt jegyzetekve vagy már értettem.
De
A tanár annyit lát, hogy XY nem figyel éppen.
Nem lát a fejébe, hogy miért nem figyel. Az jut az eszébe, hogy majd a gyerek nem érti meg a tananyagot és majd FB-n bombázza a kérdéseivel őt vagy a tanáriban kapja el, amikor a tanárnak amúgy is tízmillió dolga lenne vagy ír egy kapát és majd mennek a szülők panaszkodni.
Emellett lehet úgy van vele, hogy megköveteli a tiszteletet, amit megadott egykor a tanárainak és tanárként megad a diákjainak vagy igyekszik megadni a diákjainak.
Pl a mi tanárunk mesélte, hogy a gyerekkorában hátra tett kézzel kellett, hogy üljenek a diákok, máskülönben megbüntették őket.
Nekem szerencsém volt. 4-5 tanuló voltam, a tanárok látták, hogy rajzolgatok, de soha nem szóltak érte.
"Nem zavar senkit, ha emiatt nem lesz jó a jegyzete a tanulónak, akkor az az ő baja."
Igen, és szerinted kit fognak leb@szni az idióta szülők, mert a gyerek egyest kapott?
Ha te akkor tudsz figyelni, az te vagy, de a legtöbben azért rajzolgatnak a füzetükbe, hogy lekössék magukat az unalmas tanórán, és így nem oda figyelnek. Ez a gond vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!