Miért megalázó a tanároknak ha egy iskolaőr többet keres majd mint ők (5 év egyetem után)? A tanároktól eddig is mindenki többet keresett, még az alkesz segédmunkás is!
Nem értem mi ez a hatalmas háborgás hogy az iskolaőrök többet kapnak majd mint egynémely tanár.... tényleg nem értem.
Hát a tanároktól eddig is szinte mindenki többet kapott, még a legutolsó alkesz tróger is egy építkezésen.
Próbáljon valaki vödörcipelő segédmelóst kapni ! napi 15 alatt nem kap! És mi kell hozzá? NUlla agy és két kéz!
Vagy akármilyen eladó árufeltöltő futár stb. Mind többet kapnak a tanároknál!
A szakmunkásokról nem is beszélek! Hívjon ki valaki egy szobafestőt és kérdezze meg mennyiért festi ki a kisszobát! 100 alatt nem ússza meg! És akár 1 nap alatt megvan!
Hát akkor mi ez a nagy felháborodás?
nem kötelező ám 5 év egyetem után annyit se keresni mint egy utolsó alkesz egy építkezésen! El lehet menni a tanároknak is más melóba, ahol fizetnek! csak ott nem b****hatják a rezet 2 hónapig nyáron meg őszi téli tavaszi síszünet stb....
#10 Na erre mondom azt, mint írtam feljebb is hogy ez a gazos magyar mentalitas a tanárokkal kapcsolatban. Es megegyszer kiemelem es nem annak tanulok!
Ezt magyaráztam feljebb is hogy máshol, pl Finnorszagban meg a legjobbak mennek tanaroknak hiszen ahhoz NAGY tudas és kellő intelligencia szükseges hogy masokat oktass, mert nagy felelősseg is. Nincsenek mindenhol ennyire lenézve a tanárok. Nalunk nem.
De ha tisztességesen meg lennének fizetve, akkor lehet nem csak azok mennének tanárira akiket nem vesznek fel máshova, hanem a jobbak is és akkor jobb lenne az oktatás minősége is. Mert akkor az ember is szívesebben csinálná és a tehetségesebbek is elmennének tanárnak.
En több okból se gondolkodtam még csak el se azon hogy tanár legyek, de igen az is benne van a pakliban hogy úgy hogy tudom előre hogy fixen nem fogok eleget keresni 5 évnyi tanulás utan, tanárnak állni kb eleve egy veszteséges vállalkozas.
De hangsúlyozom hogy más országokban nem ennyire sz*r az oktatás és nagyon megválogatjak ki mehet el tanárnak. Es ha jobban belegondolunk, több logika is van abban a rendszerben mint ebben.
Hát itt nálunk meg lassan ott tartunk hogy a képesítés nélküli is befogják tanrának csak legyen aki tanítson
az én iskolámban pl évek óta egy kiöregedett NB3-as (!!!!!!) focista a "tesitanár" mégpedig az OH jóváhagyásával.
Annyira nincs tanár hogy még a felettes szakhatóság is jóváhagyta a hajdani igazolt sportolót "tesitanárnak"
Itt tartunk! És lesz ez még így se!
Kérdező és itt a tanárokat szidó kommentelők! Vannak gyerekeitek? Akinek van...azokhoz szól a kérdésem!
Ti mint szülők, tökéletesnek tartjátok magatokat?
A gyerekeiteket megfelelően nevelitek? Alkalmas szülők vagytok?
A gyerekeitek partnerek az arra érdemes tanárok esetében?
"Kérdező és itt a tanárokat szidó kommentelők! "
Én a kérdező vagyok és egyben tanár! és mégis a tanárokat szidom! Na ezt add össze! Mert amit leírtam az személyes tapasztalaton alapszik! Na? Erre varrjál gombot.
Tudom, hogy azt mondod, hogy te is tanár vagy...
Ha az vagy...ezzel ez erővel itt a neten én meg lehetek a dalai láma is...ellenőrizd le ha tudod!
Látom a mai fiatal degenerációt...értelmes ember nem akar már ezzel a korosztállyal foglalkozni... S ebben a mai "szülői" generáció a legnagyobb ludas...
"értelmes ember nem akar már ezzel a korosztállyal foglalkozni..."
A francokat ez az ok!! A francokat
Értelmes ember nem akar 5 év egyetem után nettó 135-öt hazavinni!! AZ az OK!
Mi az hogy egy tanár aki 10 éve a pályán van nem kapja kézbe a 200at se???
MI az? Ismerősöm műmen-en végzett és már a gyakornoki pénze több volt mint amit egy tanár 10 év után kap!
Na ez az OK!
én viszont egyetértek a kérdezővel. egyáltalán nem sajnálom a léhűtő tanárokat. egy kezemen meg tudom számolni, hány értelmes, tanítani tudó tanárom volt.
A többség elvégez egy tanárképzőt, azt’ elmegy tanítani, mert a versenyszférában 1 hónap alatt kirúgnák a francba.
A PISA-tesztek és nyelvtudási mutatók alapján a magyar oktatás rendszer megbukott.
„AZ lesz tanár aki SEHOVA MÁSHOVA NEM KELL másra nem jó, de büdös neki a munka és kell neki egy "értelmiségi " állás.
Na AZ LESZ TANÁR!”
+ az olyanok, aki nem állnák meg a helyüket olyan munkahelyen, ami teljesítményorientált és van felelősség.
Micimacko67 válasza:
„Látom a mai fiatal degenerációt...értelmes ember nem akar már ezzel a korosztállyal foglalkozni... S ebben a mai "szülői" generáció a legnagyobb ludas...”
jajj a mai generáció brühühühü! tudod, az a probléma, hogy összességében az 50 felettiek semmivel nem jobbak, mint a mai tizenévesek: helyesen írni nem tudó, idegen nyelvet nem beszélő, elhízott, tájékozatlan digitális analfabéták (tisztelet a kivételnek).
rohadt mókás, hogy Magyarországon milyen sokra tartják magukat az idősek, miközben egy 16 éves külföldi gimnazista 10x értelmesebb náluk :D
17-es nagyon jót mosolyogtam a válaszodon, amivel a mai idősebb korosztályt ekézted...
Megvan a maga bája ennek a válasznak!
Szívem szerint ízekre szedném az összes felvetésedet, hogy mi miért butaság amit leírtál....
Azt mondod az 50-es korosztály elhízott, mert szerinted a mai tinédzserek nem azok?
Ami a helyesírást illeti, szerinted a mai tinik töklétes módon használják szép magyar nyelvünket? Idegen nyelvtudás, ez is aranyos...miért kellett most sok ezer diplomát kiadni nyelvvizsga nélkül? Biztos a remek nyelvtudás miatt...ugye? Digitális analfabétizmus...tudod, kedves barátom, amikor mi kezdtük az iskolai tanulmányainkat, valamikor a múlt évezred 70-es éveiben, akkor még bizony az informatika nagyon gyerekcipőben járt...mi nem mobiltelefonnal a bölcsőnkben születtünk...
Azt mond már meg még légy szíves, hogy miért keverted ebbe a témába bele a külföldi gimiseket? Azokkal szemben nektek is lenne mit bepótolni...
Egyébként meg én nem a tudással és egyéb ilyen dolgokkal kapcsolatban fogalmaztam meg a negatív véleményemet...hanem a viselkedés kultúrával kapcsolatban!
A mai páva gyerekek, meg a tini pláza cicák...szerinted ezekkel mit lehet kezdeni az iskolában? Nem is érdekli az egész őket, azért mennek oda mert kell...
Kikerülnek a mai fiatalok az iskolából, a munkahelyeken nagy része használhatatlan...nem csak a tudásuk miatt, hanem...mert nem is akarnak dolgozni...! Egyszerűen borzasztó egy részük hozzáállása...ha elfogy az az általad lenézett 40-50 éves generáció az országból, akik még valamennyire akarnak és tudnak is dolgozni és értéket teremteni...
Akkor ennek az országnak annyi és felfog kopni az állatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!