4,8-as matematikai átlagra hogy lehet négyest adni? 5 tizedtől nem felfelé kell kerekíteni?
Ugye számokkal vitázni felesleges. Adott tárgy matematikai átlaga 4,8. Ez nem vitatéma (ld zsebszámológép)
Mégis 4-est kaptam?
Ez szerintem a munkaügyis troll, vagy Balázska lesz.
A bukásos trollkérdés után, most már 5-ösre hajtasz?
A tanévvégi jegy nem csak a jegyekből jön ki.
Én pl külföldön is jártam suliba 4 évig, ott nem volt külön szorgalom és magatartás jegy, hanem minden tárgyból adtak egy jegyet ami az osztályzatokak az átlagából jött ki, illetve egy jegyet az értékelésre és ennek az átlaga lett az év végi jegy.
Valahogy így nézik a magyar tanárok is.
Alapjáraton vannak a tanárok, akiknél az ötöst az kapja, aki érti az anyagot és nem csak bemagolja és elfelejti.
A másik, amit nézhetnek, hogy a tanuló aktív e és mennyire, hagy e érvényesülni másokat vagy csak azt bizonygatja, hogy ő okos, segít e másoknak a tanulásban, ha szívességet tesz azt nyalizásból teszi e vagy jó szívvel.
A tanároknak nem szimpatikus az se, ha valaki csak megbújik, úgy kell kierőszakolni belőle, hogy aktív legyen órán, se azt, ha a gyerek túlbuzgó és nekik adnak inkább rosszabb jegyet.
Ha azt látják, hogy a gyerek érti az anyagot, csak pl bolt1-2 xar napja és becsúszott 1-2 négyes, de amúgy figyel az órán, hozzászól és nem erőszakos, akkor akár 4,2-re is mondhatják, hogy ötös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!