4,8-as matematikai átlagra hogy lehet négyest adni? 5 tizedtől nem felfelé kell kerekíteni?
Ugye számokkal vitázni felesleges. Adott tárgy matematikai átlaga 4,8. Ez nem vitatéma (ld zsebszámológép)
Mégis 4-est kaptam?
Nincs olyan, hogy KELL.
A jegyek számtani átlaga egy dolog, és még van sok más, amit a tanár tekintetbe vehet. Az órai aktivitás, az egyéb tudásod az ő megítélése szerint.
Nálunk a tanárok nem csak az átlagot nézik, hanem az órai munkát, a szorgalmat, hogy javítottunk vagy rontottuk félévhez képest, a jegyek pedig eltérő súlyúak. Idén a matek átlagom 4,3 lett, és megadta rá az ötöst, mert sokat javítottam, és ez volt az "ajándéka", hiszen idén voltam végzős.
Az lenne a legcélravezetőbb, ha megkérdeznéd tőle az okot.
"eltér-e a súlyozása a jegyeknek" a súlyozás is kalkulálva.
nagydolg a közölt feltételeknek megfelelően dupla jegy, félévi eredmény magában is súlyozott.
"Nálunk a tanárok nem csak az átlagot nézik, hanem az órai munkát, a szorgalmat, hogy javítottunk vagy rontottuk félévhez képest,"
Mese habbal mert ami mögött nincs jegy ott már a tanár azt csinál amit akar.... színjeles vagy? na de az órai munka.... na négyes..
ez már nem korrekt. amit a jegyek átlaga kiad, adja azt vagy semmi értelme az egésznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!