Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Néha miért csinálja ezt egy...

Néha miért csinálja ezt egy tanár?

Figyelt kérdés

Aamikor aznap először meglátjuk egymást olyan mintha köszönni akarna szerintem (kinyitja a száját is résnyire), de nem mond semmit. Ekkor én köszöntem neki és aztán visszaköszönt de kicsit zavartnak tűnt. Főleg hogy utána én Jó reggeltet mondtam ő Jó napot-ot vágott rá gyorsan. Most ez mi lehet?

18/L

2020. jún. 15. 18:20
 1/5 A kérdező kommentje:
Uuu nem ebbe a kategóriába akartam. Át lehet tenni valahogy?
2020. jún. 15. 18:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Illemtan ezeket sorolja fel többek között :

Ki köszön előre?

A férfi köszönti előre a nőt, még ha idősebb is nála

A fiatalabb köszönti előre az idősebbet

A társaságba újonnan érkezett köszönti előre az ott lévőket

A beosztott a magasabb rangút

A köszönést kötelező módon fogadjuk, ennek elutasítása súlyos sértés annak, akitől kaptuk.

Hogy köszön egy úr?

Mindig a nő előtt köszön

Abbahagyja a cigarettázást

Kiveszi kezét zsebéből

Kalapot emel: legalább a találkozás előtt két méterrel, enyhe meghajlással kísérve és a másik személy szemébe nézve. Ha a köszöntött fél bal oldalunkon van, jobb kézzel illik kalapot emelni, és fordítva.

Jobb a fejen hagyni a kalapot és csak verbálisan köszönni, mint a gesztust leredukálva csak a kalap szélét megérinteni anélkül, hogy levennénk.

Ha nincs a férfin kalap, akkor fejét kissé mélyebben hajtja meg.

Hogy köszön egy hölgy?

Azonos neműek találkozásánál a fiatalabb köszön először

Enyhe mosollyal és rövid fejhajtással kísérve

Az angolszász országokban a nő köszön előre, ezzel engedélyezve a férfinak a köszönést

Európa többi részén a férfi köszön, a nő fogadja

Két, azonos nemű és korú személy egyszerre köszön

A köszönés visszautasításával (nem fogadásával) sértettségünket fejezzük ki az iránt, akitől kaptuk. Ezen a helyzeten kívül nincs az a köszönés, amit a jó modor alapszabályainak szándékos és durva megsértése nélkül elutasíthatunk.

A józan eszem meg azt mondja, hogy nem fogok köszönni minden diáknak, ha nincs vele dolgom, majd köszönjük egymást órán.

A végén még cikiznék és kiközösítenék valami hashtaggel... :)

Aztán megint magamból kiidulva, lehet csak nagyon álmodozó típus ő is, és bizony néha furán nézek, amikor járva gondolkodom. Ilyenkor nem igazán látom az embereket, csak foltokat, mert máshol járok agyban. Ha valaki rám köszön, illik vissza köszönni, de illik a szemébe nézni, megadva a tiszteltet. Egy kicsit ilyenkor a csillagkapu vissza ugrok a valóságba és pillanatnyi zavaromban próbálom realizálni a helyzetet.

De ez én vagyok. Az általánosság nevű embert nem ismerem. :) Ő nem tudom, miért viselkedett így.

2020. jún. 15. 18:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Javítás : csillagkapun.
2020. jún. 15. 18:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem vagyok bunkó, szoktam köszönni tanároknak, itt is leírtam hogy köszöntem. De van amikor ő köszön először.
2020. jún. 15. 19:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy szóval nem írtam, hogy bunkó vagy. Nem tudom ezt honnan szedted. Ezt tisztázni szerettem volna.

Azért írtam le az illemet, mert benne van, miért nem az idős köszön előre.

De az is benne van, hogy nem számít, ha nem tartják be a szabályt, ha nincs benne sertés.

2020. jún. 15. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!