Mikor dobtátok ki az összes középiskolai tankönyvet füzetet az érettségi után?
Én tegnap kaptam kézbe az összes hivatalos érettségi eredményt (bizonyítványt még nem, de enapló kivonatot). Ezt azzal ünnepeltem meg hogy az összes középiskolás füzetet könyvet jegyzetet tételt mind kivágtam. Az utolsó papírlapig, semmi se maradt. Üres a polc. Repült az atlasz, a függvénytábla, minden.
Nagy megnyugvás volt. Hál istennek ennek a szar 4 évnek is csak vége lett egyszer.
Ti mikor dobtátok ki azt a csomó szart?
". De például egy történelmi atlasz esetén is irreleváns, hogy melyik kiadást használod."
Ja olyannyira hogy pl a kronológiát tartalmazó atlaszok le vannak tiltva az érettségin. És melyik atlaszban nincs kronológia? csak a 17. utániakban. Eredmény? Az ennél régebbi atlaszok semmire se jók, mert TILOS őket használni.
"Egy betegesen beszűkült látókörű ember vagy, nulla logikával, és pocsék anyanyelvi kompetenciákkal. Neked akkor lesz ötös az érettségid"
Minden ötös, még az emelt infó is. Minden.
Ráadásul a két választott tárgy már tavaly meglett előrehozottban.
"AZ összes érettségim még az emelt is ötös, vagy felvesznek egyetemre vagy nem de újra érettségizni minek is kéne? Hova javítsak még az eleve ötös jegyeken?"
Bocs, nem rólad írtam a válaszomban, hanem magamról, nekem nem lett minden ötös. Ha jól látom, az volt a kérdés, hogy MI mit csináltunk, nem az, hogy "ugye megérdem a buksisimit?". Sajnos nem mindenki lehet olyan szuperokos faszagyerek, mint te.
" Sajnos nem mindenki lehet olyan szuperokos faszagyerek, mint te."
Ami a vicc hogy az emeltet leszámítva az összes érettségi egy kabaré volt. Erre kár volt a 4 év, erre 1 év is felesleges lett volna.
Én csak azokat dobtam ki (pontosabban papírgyűjtésbe adtam), amikhez nem fűztek emlékek vagy a tanár kijelentette róla, hogy haszontalan és már akkor sem használtuk, amikor megvolt.
Amikhez emlékek fűztek, megtartottam. A kidolgozott tételeket szintén, hátha tudok majd segíteni valakinek, mert általában mindig tőlem kérnek el ezt-azt a fiatalabb rokonaim és barátaim, volt osztálytársaim, akik nyek-re mentek.
Egyébként tényleg nincs sok értelme az utókornak megtartani, mert nagy valószínűséggel más könyvből kell tanulniuk. Nálunk volt olyan tantárgy, amihez minden évben új tankönyvcsaládból való könyvet kaptunk. Magyarán mondva 4 év alatt 4 különböző tematikára épülő könyvet vetettek meg velünk. (Ez leginkább a tanárunk hibája volt.)
Vannak sulikönyvtárak, ahol örülnek a régi könyveknek. Ezeket kiosztják a tanárok, hogy inkább abból tanuljanak. Ahová én jártam, ott szívesen fogadnak egyes könyveket, de nem mindet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!