Tényleg olyan elviselhetetlen vagyok?
Őszintén? Engem iszonyúan irritálna a viselkedésed. De ez nagyrészt azért lehet, mert a személyiségem kb. az ellentéte a tiédnek.
Ha te így érzed jól magad, és ilyen vagy, nem baj, biztosan lesznek bőven olyanok, akik így fognak szeretni az adott közösségben.
Csak néha gondolj bele pl. azoknak a helyzetébe, akik nem társasági emberek és nem akarnak részt venni az adott dologban, stb.
Na, azért ez így durva volt.
Az elsőknek van igazuk: vedd figyelembe, hogy nem mindenki közösségi ember. Szép tőled, hogy ilyeneket csinálsz, de ha más ebben nem akar részt venni, akkor ne kényszerítsd, és ne is alázd meg ezzel.
Visszaemlékszem a középiskolára és a legidegesítőbb osztálytárstípus pont olyan volt, mint te.. ezt nem bántásból tényleg.. Egyébként semmi gond nem lenne veled, de azzal szerintem hagyj fel, hogy mindenáron be akarsz vonni embereket dolgokba és ha nekik ez nem tetszik egyből lustáknak és trehánynak titulálod őket. Azért ez nagyon nem így működik.
Azt írtad nem akarsz senkinek sem rosszat.. Ennek ellenére mégis másra akarsz erőltetni olyan programokat vagy stílust, amit más utál.
Ezen változtass picit. Nyugodtan mondd ki a véleményed, szervezz programokat, de hagyd meg mindenkinek az önálló döntését a dolgokkal kapcsolatban.
Na, akkor nemcsak én éreztem úgy, hogy találkoztam már egy hasonló kérdéssel :"D
#1 és #8 szerintem szépen összefoglalta, amit írni szerettem volna.
Nekem is volt pár osztálytársam (kb 5-6 lány), aranyosak voltak, de sajnos mindig annak kellett történnie, amit ők akartak. Ha valaki meg véletlenül el merte mondani az övékkel nem egyező véleményét, meg ment a savazás és a hiszti napokig.. És esély sem volt arra, hogy más felálljon és ő szervezzen egyszer. De a lányok mentségére: a végére rugalmasabban álltak mindenhez és jobban odafigyeltek másokra, de a hiszti továbbra is ment. Hiába tudtam ezen lányok közül párral jól beszélgetni, de amikor együtt voltak és úgy viselkedtek, mint te... nos, akkor (ne haragudj), de eléggé idegesítettek.
De a lényeg: nem kell mindenbe beleszólni és irányítani, kicsit hagyd, hogy mások is bontogassák a szárnyaikat. Azt pedig meg kell tanulni elfogadni, hogy nem mindenki olyan, mint te és nem szeretnének mindenben részt venni. Azon én is fent akadtam, hogy élből "lusta és trehány" valaki, csak mert nem szeretne valamiben részt venni. Középsuliban rengeteg program van és nem mindenkinek fog tetszeni/ vagy épp tetszik minden és ilyenkor egyértelmű, hogy nincs ínyükre a dolog. Vagy szimplán visszahúzódóbbak. Elhiszem, hogy nem a legjobb érzés, de akkor sem kényszerítheted őket ezekre.
Jobban kéne arra figyelned, hogy a másik mit akar és ne rögtön őket lásd hibásnak, hanem picit nézz magadba is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!