Melyik opciónak lenne több értelme?
Szóval tizenegyedikben nem tudom felvenni azt a két faktot, amit terveztem így az egyik +2 órámnak másnak kéne lennie.
Ezeken gondolkodom:
Középszintű infó: igazából jó vagyok belőle, idén majdnem előrehozott érettségiztem belőle, de ugye közbeszólt a vírus.
Rajz és vizuális kultúra: igazából tök jó, csak nagyon bosszantó tanár tartja, de heti két órában elvihető lenne. Illetve ha felveszem faktnak és a választható művészeti órán nem kerülök be médiára, akkor négy rajzom lenne, ami azért sok.
Angol nyelvvizsga előkészítő: Ha ezt venném fel akkor nyár végéig, esetleg ősz elején megcsinálnám a nyelvvizsgát és akkor nem kellene rá bejárnom.
Az érettségi szempontból tök mindegy, hogy mit választanék ötödik tárgynak, a kötelező tárgyak közül lenne szükségem bármire is emelt szinten, a szabadon választható tárgy meg tök mindegy lenne, vagy pedig biosz kéne középszinten, de az van utolsó évig.
Így, hogy nem tudom mi szeretnél lenni, szerintem az angolt vedd fel. Nyelvtudásra mindig is szükséged lesz, és a suliban egyszerűbben felkészülhetsz a nyelvvizsgára, mint magadtól, és azt sem utolsó szempont, hogy így magántanárt se kell majd fizetni, hogy jól felkészülj.
Ha infobol idén akartál már érettségizni, valószínűleg tudod már a követelményeket, és így szerintem felesleges arra menni.
A rajz érdekes meg minden, de ha nem művészetire szeretnél menni, szerintem nem sok haszna van.
Ha esetleg leírná, hogy milyen szakra/irányba szeretnél menni, akkor talán még jobb választ is tudnék adni.
Remélem, hogy segítettem:)
Igazából angol és magyar szakos tanár szeretnék lenni. Eredetileg ezt a két tárgyat vettem volna fel faktnak, de nem lehet egyszerre mind kettőt. Így az angol helyett választanék másikat, mivel abból a fakt nélkül is tudnék emeltezni. Meg ugye kollégista is vagyok, így lenne lehetőségem különórára menni a koliban is, akár heti többször. Illetve van még ugye a nyelvvizsga előkészítő, ami tényleg csak azért lenne jó, mert ha megcsinálnám a nyelvvizsgát nyáron vagy tanév közben akkor nem kellene bejárnom. Az infóval ugyan ez, érettségiznék belőle előrehozottan év végén és akkor utolsó évben nem kellene bejárnom.
A rajz igazából azért jött szóba, mert gondolom azon, hogy művészeti irányba menjek.
Így szerintem mégis a rajz lenne a legjobb választás. A művészetire biztosan sokkal egyszerűbb tanár segítségével felkészülni. Az, hogy a tanár kicsoda, az ne befolyásoljon a döntésben, mert ha tényleg fontos neked a tárgy, akkor vele is szeretni fogod.
Különben meg, attól, hogy rajzra mész, simán érettségizhetsz infóból is év végén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!