A távoktatás tekintetében valamivel engedékenyebbek lesznek a tanárok az aláírásmegadással és a vizsgázással kapcsolatban?
Teljes mértékben tanárfüggő. Van tantárgy amiből hetente 3 oldalas beadandót kellett írnom a tanár tanulmányai alapján, mert "úgyis van idejük", míg elötte félévente elég volt 1 hogy mehessek vizsgára. De van olyan is aki beadandóra és jelenlétre megadta a megajánlottat olyan tárgyra amibe amúgy sokak bicskája beletörik, mondván hogy úgyse tudja ellenőrizni hogy nem puskáznak, több ezer kérdést nem tud feltenni és értelmetlen lenne eröltetni.
Van olyan is aki szigorított az elvárásokon. De van olyan aki sokat enyhített.
Aztán volt aki eltünt aztán most jönnek az emailek hogy számoljunk be aláírásért az anyagból amit le se adott.
Teljes mértékben tanár függő.
Ja, én is hiába írok a tanárnak, nem válaszol
És az a baj, hogy ha megbukok egyetlen tárgyból is, nem lesz elég kreditem a szakirányvàlasztáshoz, így az automatikusan 1 év csúszás.
Szóval mindenképp csúszok, akkor legalább jobban jártam volna a halasztással
Nálunk ugyanaz a követelmény, mint volt is. 1-2 tanár megelégszik ZH helyett beadandóval, illetve volt, aki a ZH-t lazábbra vette, hogy az aláírás azért meglegyen mindenkinek. De ahol igényeltük, tartott a tanár konzultációt, volt, aki előre szólt, hogy mindenképpen megtartja, viszont vannak fontos gyakorlati tárgyaink, ahol híre-hamva sincs a tanárnak, csak egy rakat jegyzetcímet kaptunk, hogy tanuljuk meg a vizsgára.
Amúgy meg vizsgázunk, szóban, kamera előtt.
Igaz, levelező, tehát amúgy is az anyag elsajátítása nagyrészt önálló munka, de nem ennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!