Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A távoktatás tekintetében...

A távoktatás tekintetében valamivel engedékenyebbek lesznek a tanárok az aláírásmegadással és a vizsgázással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Ugye így digitálisan sokkal nehezebb tanulni. Meg azt sem tudom, hogy lesznek e javítóvizsgák ha egy vizsgán épp megbukok vagy rossz jegyet kapok? Vagy a távoktatás miatt csak egyszeri lehetőség lesz?

2020. máj. 7. 17:37
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Én szeretek bejárni az egyetemre, bánom hogy egy félévemet elvették a távoktatással
2020. máj. 7. 21:20
 22/26 anonim ***** válasza:
89%
Egyetértek a 19-essel. Én is bejárok minden nap, 1,5 óra oda, 1,5 vissza, kb. a szorgalmi időszak 8. heténél járok ott, hogy már rohadtul elegem van az egészből, nincs semmi energiám, így viszont minden órán ott tudtam lenni, jó lenne, ha a jövőben is elérhető lenne ez az alternatíva, hogyha valaki nincs is ott személyesen előadáson, attól még kaphasson aláírást. Gyakorlatokat persze nehéz megoldani, de szerintem ideje lenne már alternatívát nyújtani a diákoknak.
2020. máj. 7. 21:34
 23/26 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben tanárfüggő. Van tantárgy amiből hetente 3 oldalas beadandót kellett írnom a tanár tanulmányai alapján, mert "úgyis van idejük", míg elötte félévente elég volt 1 hogy mehessek vizsgára. De van olyan is aki beadandóra és jelenlétre megadta a megajánlottat olyan tárgyra amibe amúgy sokak bicskája beletörik, mondván hogy úgyse tudja ellenőrizni hogy nem puskáznak, több ezer kérdést nem tud feltenni és értelmetlen lenne eröltetni.

Van olyan is aki szigorított az elvárásokon. De van olyan aki sokat enyhített.

Aztán volt aki eltünt aztán most jönnek az emailek hogy számoljunk be aláírásért az anyagból amit le se adott.

Teljes mértékben tanár függő.

2020. máj. 7. 23:08
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez eddig eletem legrosszabb feleve, en is megbantam, hogy nem halasztottam. Nehany szaknak semmi ertelme ilyen formaban. Sok tanar vissza sem ir, en elhiszem, hogy sok a dolguk, de ha egyszer letfontossagu lenne a visszajelzese...Sokszor a targyam teljesitese vagy a jegyem fugg ettol. Nalunk pl. irni kell minden tanarnak, mirol irod a beadandodat, esszedet stb., de ha mar addig sem jutunk el, hogy engedelyezzek a temad vagy megnyissak az emailjeidet kerdem en, mire fogunk jutni? Raadasul Tudjak, hogy sokaknak nincs kameraja csak telefonon, kozosen meg is beszeltuk, megis ragaszkodnak az online vizsgakhoz, pedig mar neg lehetne oket rendesen is tartani. A tobbseg egyaltalan nem nyitott a diakok javaslataira, raadasul az egyetemi oktatok nagy resze tenyleg csak miszajbol tanit, a diakjai nem annyira erdeklik. Nalunk azt mondtak, nem rajtuk mulik a vizsgajegyunk, tanuljunk es kesz.
2020. máj. 10. 12:28
 25/26 A kérdező kommentje:

Ja, én is hiába írok a tanárnak, nem válaszol

És az a baj, hogy ha megbukok egyetlen tárgyból is, nem lesz elég kreditem a szakirányvàlasztáshoz, így az automatikusan 1 év csúszás.

Szóval mindenképp csúszok, akkor legalább jobban jártam volna a halasztással

2020. máj. 10. 12:41
 26/26 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanaz a követelmény, mint volt is. 1-2 tanár megelégszik ZH helyett beadandóval, illetve volt, aki a ZH-t lazábbra vette, hogy az aláírás azért meglegyen mindenkinek. De ahol igényeltük, tartott a tanár konzultációt, volt, aki előre szólt, hogy mindenképpen megtartja, viszont vannak fontos gyakorlati tárgyaink, ahol híre-hamva sincs a tanárnak, csak egy rakat jegyzetcímet kaptunk, hogy tanuljuk meg a vizsgára.

Amúgy meg vizsgázunk, szóban, kamera előtt.

Igaz, levelező, tehát amúgy is az anyag elsajátítása nagyrészt önálló munka, de nem ennyire.

2020. máj. 11. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!