A távoktatás tekintetében valamivel engedékenyebbek lesznek a tanárok az aláírásmegadással és a vizsgázással kapcsolatban?
De pl kollégiumnál számít az átlag. Vagy ott sem fogják nézni?
Most állok szakirányválasztás elött. Ha egy tárgyból megbukok és elúszik a kredit, akkor 1 év csúszás automatikusan.
Igen, vannak olyan tárgyak amire 2-3 nap alatt fel lehet készülni, de egy 30 oldalas beadandót nem írok meg 2 nap alatt.
"Ugye így digitálisan sokkal nehezebb tanulni"
Hát ... ez szak függő. Pl.: Egy ELTE TTK Biologus hallgatónak, akinek laboron kéne részt venni és olyan dologgal kisérletezni, ami lehetetlen megoldani otthonról ... akkor igen, amúgy nem.
Nekem BME Mérnökinformatikus szakon sokkal egyszerűbb.
Minden előadásról van videó, jó jegyzet. A gyakorlatokat és laborokat is megtartják és rengetegről szintén készül videó.
Így minden visszanézhető és visszakereshető.
Plusz rengeteg időt spórolok azzal, hogy nem kell bejárnom az egyetemre és fizikálisan megjelenni.
Sehol sincsen jelenlétem. Így ez egy bónusz, hogy akár csinálhatom azt, hogy "Ma egésznap Y dolgot tanulok, mert holnap ZH van belőle", ahelyett hogy a tömegközlekedés és még 3 más kötelező óra elveszi a fél napomat.
A számonkérések ugyan olyan nehezen, esetleg könnyebbek.
Meg mindket nem árasztottak el beadandókkal. Ugyan az a követelmény mint a vészhelyzet előtt. Sőt 1 ZHm el is maradt, míg abból a tantárgyból 2 helyett 1 ZH lesz.
A vizsgás kérdésre meg.
Milyen alapon gondolod, hogy kevesebb vizsgaalkalom lesz csak azért mert online történik a vizsgáztatás?
Valószínűleg ugyan úgy lesz minden, mint eddig volt.
Mert nem lesznek vizsgák, hanem le akarják tudni tesztekkel meg beadandókkal még május 26.-a elött.
Most május 23-ig egy rakat teszt lesz és egy csomó beadandót kell írmi, most épp egy 15 ezer szavas beadandónak állok neki..
Mert hogy mivel nem volt tanítás, kompenzáljuk azzal, hogy írunk egy 4000 szavas beadandót..
Videó meg nincsen, a számolós tárgyakból is feltették az anyagot Moodle vagy Dropboxra és értsük meg onnan..
Attól hogy értetlenek pár egyetemen és rosszul oldották meg az oktatást, nem rossz a távoktatás.
Szerintem ez nálunk tökéletesen működik és ez felnyitja a szemét az egyetemeknek, hogy akár a rendes oktatással párhuzamosan online is mehetne és akkor esetleg kisebb költségekkel működnének és több diákot tudnának felvenni.
Meg a diákoknak is sokkal jobb lenne, hogy nem kéne napi 3 órát utazni aki mondjuk Budapest melletti városból jár be és 1,5 óra összesen eljutni a tanteremig.
Csak vizsgákra, ZHra és különféle laborokra bejárni és ennyi.
Nekem nagyon tetszik és szeritem ez egy jó oldala a jelenlegi helyzetnek, de persze inkonpetens emberek és döntések miatt sok helyen rossz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!