Miben különbözik egy 17-18 éves középiskolás és egy 18-19 éves egyetemista a koronavírus szempontjából?
Az összes hazai egyetem és azok kollégiumai bezártak a koronavírus miatt.
Ugyanakkor a közoktatási intézmények (ált és középisk) nem, és egyelőre nincs is szó róla.
Valaki mondja meg nekem: miben különbözik egy 18-19 éves egyetemista és egy 17-18 éves középiskolás egymástól?
Mert az egyiknek el kell hagynia a helyét és egyelőre vissza se mehet a fertőzésveszély miatt, míg a másiknak maradnia kell mert a fertőzésveszély minimális (a hivatalos álláspont szerint...)
Valaki látja a logikát? Én nem.
Ha a hivatalos álláspontot idézed, akkor gondolom végignézted a tegnapi kormányinfót, amin konkrétan elhangzott, hogy egyetemeken több a külföldi, ellenőrizhetetlenül mozgó hallgató, mint középiskolákban.
Mi a további kérdés?
"egyetemeken több a külföldi, ellenőrizhetetlenül mozgó hallgató, mint középiskolákban."
Ez üres duma mert elég 1 középisk diák akinek a szülei ki tudja hol jártak (kamionos eladó stb) és máris értelmetlen az egész.
Oké, akkor az egész országban legyen kijárási tilalom és mindenkinek otthoni karantén? Vagy mi az elképzelés?
1. Egyetemeken sok a külföldi diák, sok a magyar diák és oktató, akik külföldi konferenciákra járnak, sokkal több és többféle ember fordul meg a területén egy nap alatt, mint egy bármilyen középiskola folyosóin.
2. Sokkal kisebb a gazdasági visszaesés, ha csak egyetemistákat küldenek vissza. Ha bezárod a sulikat, ovikat, hova teszik a családok a 3-9 éves gyerekeket hirtelen 2 dolgozó szülő mellett? Így is nagy kiesések vannak, hát ha még minden családban kiesik az egyik szülő. Ennyi erővel már tényleg kijárási tilalmat is elrendelhetnének.
Sorra zárják be az iskolákat Európában
Az ENSZ-hez tartozó Unesco közlése szerint 22 ország vezetése döntött úgy, hogy a koronavírus elleni védekezésképpen bezáratja az összes iskolát - írta csütörtök reggel a BBC, de aztán a nap folyamán ez a szám nőtt:
De persze ezen országok sorosista befolyás alatt állnak, nincs nekik Nemzethy kormányuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!