Egyetemistát, ti ha dolgoztok nyáron azt képesek vagytok mind félretenni, vagy azt elköltitek a tanév alatt?
Én azt már nyáron elköltöm.
Mondjuk én tanév közben is dolgozom.
3-mas vagyok. Én attól függetlenül spórolok is, csak nem úgy kell elképzelni hogy egy adott összeget teszek félre folyamatosan minden hónapban egy számlára. Eleve a fizetésem is változó összeg, részmunkaidőben, ráéréstől függően járok dolgozni. De minden hónapban igyekszem 'okosan' beosztani, ami van, szerencsére ezzel sose volt problémám. Aztán több vagy kevesebb, de mindig marad.
Nagyobb kiadásokkal kapcsolatban pedig előre gondolkodok, nekem ez vált be. Pl ha szilveszterre el akarok utazni, akkor nem novemberben gondolkodok, hogy jaj, valahogy elő kéne teremteni rá a pénzt, hanem már szeptembertől előrekalkulálok. Akkor derül ki az órarend, nagyjából látom, mennyit fogok tudni járni dolgozni, abból mennyi pénzem lesz, és aszerint teszek félre. Fesztiválra ugyanígy. Így nem idegeskedek miatta, hogy vajon fog-e rá maradni, hanem ha 'le van tudva', akkor a többit már úgy és arra költöm amire akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!