Szerintetek gáz, ha valaki egyetemista létére nem kimondottan művelt (azon a területen meg egyáltalán nem, ahová jelentkezett)?
A mai világban ez már egyáltalán nem gáz. Szerintem legalább 10-ből 2 diplomás nem ért ahhoz a dologhoz amiből a diplomája van. (a szakmunkások között ez az arány 10-ből 9)
Nekem például némettanár az eredeti szakmám, de már egy alapfokú nyelvvizsgát nem bírnék letenni és soha nem dolgoztam tanárként.
Az egyik jó ismerősömnek matektanár az eredeti szakmája, de azt sem tudja mennyi 2*2. Ő sem tanított soha.
2-es,
úgy gondolom, hogy túlzol és nem is kicsit. Bizonyítani nem tudom a nézetemet, mert csak afféle sejtés, de a valóság más lehet. Ezért nem is pontoztalak.
Most vagyok másodéves tanárin, és a magyaros oldalon azt vettem észre, hogy sokan vannak, akik nagyon jól fejezik ki magukat, rengeteg szót használnak. Ami engem illet, sokat olvasok, mindent ami kötelező és ajánlott, illetve ezen kívül azt ami érdekel, mégsem tudom szóban olyan jól kifejezni magam, mint ők, attól függetlenül, hogy mindent értek amit mondanak, csak valahogy olyan érzésem van, mintha ők tényleg bele lennének olvadva az irodalomtudományba meg a szociológiába, és még véletlenül sem tudnám magam egy szinten érezni velük.
Igazából az első pár féléved alatt biztosan találsz olyan témát, amiben kicsit szívesebben belemerülsz. Nem említetted, hogy milyen szakon vagy, de nekem pl a magyar mellett egy másik közismereti tárgyam van, ahol a világra kapok kellőképp rálátást, így hiába érzem azt, hogy némely csoporttársam műveltebb, azért én is szívom magamba az információkat, kevésbé hozzáértő embereknek pedig én tűnök okosabbnak, megwha nem feltétlenül igaz ez.
Sok sikert az egyetemhez, bizzos megtalálod a helyed az adott tudományon belül, csak maradj mindenre nyitott :)
"Ketteske, akkor is gondold úgy, hogy nem gáz nem érteni a szakmát, mikor nyitott mellkassal fekszel a műtőasztalon. Ostoba."
Ilyet nem mondtam. Akkor nem gáz nem érteni a szakmát, ha az ember pályaelhagyó, és manapság ebbe a halmazba a diplomások egyharmada simán beletartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!