Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért van ez? Miért baj ha...

Miért van ez? Miért baj ha valaki nem azokat a dolgokat szereti amit a többiek?

Figyelt kérdés

Szerintem borzasztóan gyerekes, hogy 15-16 évesek azon kötözködnek, hogy nem popot hallgatok, hanem rockot/metált. Vagy éppen azon, hogy szeretek olvasni, olykor szépirodalmat is. (Például a lélektani regényeket, mint a Bűn és bűnhődés, nagyon szeretem.)

Vagy hogy szeretem az animéket. (Pszihológiai horrorokat főleg.)

Lehet, hogy különös az is, hogy ezek ennyire különböző dolgok, de általában nem ez a problémájuk.

De komolyan, ötödik óta... szánalmas.

Azt veszem észre, hogy akinek jó jegyei vannak azt is leszólják, aki nem jár bulizni (mint pl. én) azt is, aki nincs tisztában a ma népszerű számokkal, filmekkel azt is.

Én nem szólom le őket, közben az meg nekem nem tetszik, de ők engem leszólnak, mert én nem olyan vagyok ezekben a dolgokban, mint ők. De hát könyörgöm, hová lenne a világ, ha mindenki ugyanolyan lenne, ugyanazt szeretné, stb.

Meg ott van az, hogy nem sminkelek, az is hű de gáz.

Van a legjobb barátnőm, őt meg azért piszkálják, mert a kedvenc énekese Cher. Meg mert ő is szeret olvasni, illetve ír történeteket. Igazából azért, mert egyedi. Megvan a saját véleménye, amit nem fél kimondani, de másokat is meghallgat.

Igazából még órákig beszélhetnék ezekről, de a lényeget szerintem már kifejtettem. Szerintetek miért zavarják őket az, hogy mást szeretek/szeret?

2020. febr. 15. 19:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
85%
Ne aggódj velem is ez volt... Ne foglalkozz a sok birkával, nem tudják mi a jó!!!!! :D
2020. febr. 16. 07:55
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A normális embereknek nem baj, ha másként gondolkodik egy ember, mások a szellemi igényei. A problémás inkább az, hogy amit manapság "átlagnak" titulálnak, az rohamos ütemben alacsonyodik (színvonalát tekintve). Az is problémát szokott okozni, amikor a másként gondolkodót erővel próbálják meg "jobb belátásra bírni", -Ezt - tetszik, nem tetszik, - terrornak hívják, (csak nem mindenki fogja fel szellemileg, hogy ez az). A vallásokkal is az a probléma, hogy "a rend hirdetése" túl sok olyan emberi áldozatot hozott, amelyek igazságtalanok voltak és ez a nem úgy gondolkodók heves, fizikai ellenállását, bosszúját generálta. Soha, senki nem fogja tudni megmondani, hogy "ki kezdte", - a lényeg az, hogy folytatni lehessen. -Soha nem tudom elfogadni, megérteni azt, hogy milyen primitív, magát embernek nevező lény az, aki nem tud békével elmenni egy olyan ember mellett, aki nem abban hisz, mint ő. Pedig ilyen egyszerű lenne a képlet - a helyett, hogy halomra öli egymást (és ártatlanokat) "bosszúból" a számolatlan idióta.
2020. febr. 16. 10:40
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen gyerekek semmilyen, én úgy éreztem mindig is, de mégis, mivel többen vannak, az ember vágyik közéjük.

Volt egy jó képességűlány, aki a 4,9-es átlagát emiatt lerontotta, mert nem akarta, hogy bántsák.

2020. febr. 27. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!