Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tanárként mit tennétek ha...

Tanárként mit tennétek ha meghallanátok hogy egy nem túl kedves gúnynéven hív az egyik osztály? Szóvátennétek? Vagy csináljak úgy mintha nem hallottam volna?

Figyelt kérdés
2020. febr. 6. 16:29
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazatok van. Nem olyan mint a Legolas egy külsőmet érintő negatívumra utal, szóval inkább gúnynév mint ragadványnév.. Rosszul esik kicsit mert eddig úgy éreztem jó a kapcsolatom az adott osztállyal. De hagyom akkor, igazatok van.
2020. febr. 6. 20:23
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk általános iskolában volt egy pályakezdő kis énektanár lány, félénk volt, könnyű célpontja a kölyköknek és elnevezték nyúlnak meg rágcsálónak, mert picit nagyobbak voltak az első két fogai. Egyszer még répát is raktak a tanári asztal fiókjába neki. Akkor sírva ment ki, el is ment később az iskolából. Ez jutott eszembe a kérdésedet látva, és így felnőttként visszagondolva nagyon sajnálom, baromi kegyetlenek a gyerekek, remélem nem ment el a kedve a tanítástól örökre. :(

Én a helyedben szóvá tenném egy vicces kis beszólással, aztán el is felejteném a dolgot. Ilyenek a gyerekek.

2020. febr. 6. 22:27
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Megtiszteltetésnek venném. Tudom, hülyén hangzik, de ez azt jelenti, hogy a diákok törődnek velem annyira, hogy gúnynevet adjanak.

Amúgy lehet humorosan is hozzáállni az egészhez. Mit tudom én, Bibírcsók tanárnőnek hívnak, akkor mindig elsütsz valami humoros megjegyzést a bibírcsókodról. Vagy valami humoros poént.

Van egy színész, akit anno humoristaként fedeztek fel. Neki elálló fülei vannak és gyakran vicccelődött a füleivel. :)

ha egy tanár a gúnynevével képes viccelődni és képes a külsejéhez humorosan állni, akkor szimpatikusabbá válik a diákok szemébe. Viszon ha meghallja, hogy valaki gúnynévvel illeti és ezért megbünteti, akkor a diákok nem fognak úgy viszonyulni hozzá, mint ellenkező esetben. És sokkal jobb egy olyan ember óráját végig ülni, aki nem bánja, ha gúnyolják, mint azét, aki igen.

2020. febr. 7. 12:38
 14/18 anonim ***** válasza:
93%
Az előző jót ír. Hozzá tenném, hogy a humort azért túlzásba vinni nem szabad. Volt egy tanárom, aki elsütött néhány frappánsat a súlyával, de amikor a sokadik ilyen vicc került elő, az már nem volt poénos.
2020. febr. 7. 13:41
 15/18 anonim ***** válasza:
82%
Engem is "A srácnak" neveznek más osztály tanulói, amit lekezelőnek lehetne venni a korom miatt, de felesleges. Ameddig nem "sz@rosként" vagy más néven futok, szerintem rendben van. Ha zavarna, akkor sem tartanám gáznak felvetni a saját, általam tanított osztálynak, de ártalmatlan szituációban és jelzésértékűen, hogy elgondolkozzanak, szép-e gúnyolni bárkit is.
2020. febr. 8. 12:50
 16/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, nyilván nem ilyesmiről van szó mint hogy Téged srácnak hívnak, hanem bántó dologról, olyan testi hibával kapcsolatban ami amúgy is fájó pont számomra, míg a korodon való viccelődés még gondolom akkor sem lenne annyira fájó ha sz@rosnak hívnának mert a korodat gondolom nem szégyelled. És egy számomra kínos dologról nyilván beszélni is nehezebb az osztállyal, főleg hogy eddig nem gondoltam hogy kigúnyolnak, de így most az jut eszembe hogy ha beszélnék velük akkor meg lehet hogy kiröhögnek a hátam mögött. Az előző válaszolóknak köszönöm szépen.
2020. febr. 8. 19:51
 17/18 A kérdező kommentje:
Olyasmi mint a nyulas példa. Én félénk ugyan nem vagyok, de érzékeny igen, ezt a dolgot meg kell még szoknom, szeptember óta tanítok csak.
2020. febr. 9. 09:02
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsivá tettél, ugyan mondd már el!

Nem tanár, olyasmi... Cápának hívtuk. Már így ismertük meg, felettünk is így hívta mindenki. Nem értettem miért, egyszer rákérdeztünk. "ha látnátok háton úszni!" :D

De volt kalácsképű is, akinek Pogácsa lett a neve (szintén így ismerük meg felsőbb évesektől)

És egy kicsiember naaagy bumszli orral pedig Snoopy volt, és szerintem azóta is így hívják a diákok már vagy 30 éve.

Ha konkrétan maga a név nem sértő, trágár, stb, akkor el kell fogadni, sőt előnyt lehet belőle kovácsolni. Ha te csinálsz belőle (nem az adott tulajdonságból, hanem a névből) viccet, akkor közvetlenebbé teheti köztetek a viszonyt (pont mint a Legolasos példa).

2020. febr. 13. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!