Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Énekóra, tornaóra, rajzóra?

Énekóra, tornaóra, rajzóra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A minap megtaláltam a régi ellenőrzőmet és elgondolkoztam sok mindenen...

Mi értelme van az énekórának? Ha valaki énekelni akar, akkor olyan iskolába felvételizik, elmegy énektanárhoz stb.

Sokan vannak, akiknek semmi hangjuk nincsen. Ők hogy kapnak jegyet? Igazságos osztályozni azt, aki tehetségtelen, semmi hangja nincsen és amúgy nem is tehet erről?

Vagy a másik: a rajzóra. Sok olyan ember van, akinek semmi kézügyessége, maximum palcikaembereket tud rajzolni. Hogy hasonlíthatják össze egy olyan gyerekével, aki Picasso szinten tud pl.festeni?

Oké, értem én, hogy kellenek a töltelék tárgyak, mert valahogy bent kell tartani azt a nyomorult gyereket 7-9 órán àt az iskolában, de nem lenne hasznosabb esetleg még 1-2 idegen nyelv vagy nyelvtanóra?

A másik a testnevelés. Értem én, hogy sok a kövér gyerek, de én pl. a kislabda elhajításban sosem voltam jó. :D 30 vagyok, de a mai napig nem tudok dobni, ami maximum hógolyózásnál hátrány, de az életnek más területén nem tapasztaltam, hogy emiatt kevesebb lennék. Volt olyan osztálytársam, aki szekrényt ugrani nem tudott. És leosztályozták azt is.

Ha mindenáron kell a mozgás (persze sosem a nap végén, lehetőleg a 2.órán, ülj egész nap izzadtan az iskolában), akkor lehetne focizni, aerobikozni vagy valóban tornázni, ami fogyaszt, mozgat stb.

Sikerült úgy lediplomáznom anno, hogy testnevelésből hármas, énekből hármas, rajzból meg négyes voltam. Mégis akkor kevesebbnek éreztem magam az akkor sokkal magasabb osztálytársaimnál, mert nem tudtam kosarazni.

Miért kell felvenni a gimiben egy második nyelvet, ha egy nyelvet sem tudnak ott megtanítani normálisan?

2020. jan. 23. 10:54
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Mi nem nagyon foglalkoztunk zeneszerzőkkel, helyette énekeket tanultunk. Amit Te leírtál, annak valóban több értelme van.

A számítástechnika órákra már nem is emlékszem, csak arra, hogy nem tudtunk semmit. :D azt hiszem tanultuk talán a Word-öt meg ilyeneket, de sokszor volt szabadfoglalkozás, meg a Paint-be maszatolás.

Lett volna rá egy kis idő, hogy felhúzzanak minket abból, amit az ember amúgy is használna a munka világában (Excel, Word, P.P stb). Emlékszem, amikor kikerültem a suliból és a melóhelyemen használnom kellett volna az Excelt...egy Youtube-os oktatóvideóból tanultam meg benne számolni. :D

Ezt az átlaglehúzást meg végképp nem értem, egyik sem olyan fontos tantárgy, hogy le kelljen húzni az átlagot. Nálunk volt olyan gimiben (a másik évfolyamban), akit meghúztak tesiből. 🤷‍♂️

Igen, nekem is voltak nálam jóval magasabb osztálytársaim, akik akkorákat ugrottak, hogy én csak nézem...

Vallás jegy? :D ilyen szerencsére nem volt, még általánosban volt 1-2 hittanóránk, de az utána szerencsére nem volt kötelező, csak néhányan mentek.

A másik sulimban volt még társadalomismeret, annak sem értettem a lényegét soha...

2020. jan. 27. 09:54
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

A készségtárgyakról mindig az a rajz jut eszembe, amikor pár állatot felsorakoztatnak és azt a feladatot kapják, hogy másszanak fel egy fára.

"Ha annak alapján ítélsz meg egy halat, hogy hogyan tud fára mászni, egész életében hülyének fogja hinni magát."

2020. jan. 27. 16:18
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk rajzon például nem volt elméleti oktatás, folyton rajzoltunk, mondjuk én imádtam. Viszont a tesit utáltam, mert nem bírtam olyan gyorsan futni, mint a többiek, meg egy csomó mindent, szekrény, gerenda meg sem mertem csinálni.
2022. jan. 23. 19:21
 24/24 anonim válasza:
52%

Nyugi en soha nem voltam 2esnel jobb egyik tantargybol se.

A legrosszabbra tesibol allok:

1,61-re allok, ami epphogy belecsuszik a 2es zonaba.

2024. márc. 22. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!