Mennyit tanultok a vizsgaidőszakban? Napi 2-3 óra kevésnek számít?
8-as vagyok, arra figyelj, hogy ne utolsó vizsgaidőpontokat vedd fel, legyen lehetőség a javításra, ha szükséges.
Én is max. 1 tételt tanulok meg egyszerre, és utána szünetet tartok, aztán ha pl. egy csontot tanultam, utána valami mást tanulom, pl. az érrendszert, így nem keverem az infókat. Ha több vizsgára készülsz, váltogasd a tárgyakat, egyszer ezt, egyszer azt. A változás is könnyít, ne egy anyag fölött ülj órákig, unalmas tud lenni. Sok sikert!
Szak függő és persze attól is hogy mennyit tanultál szorgalmi időszakban.
Pl.: BME Ménökinformatikus szak első félévben minimális készüléssel éppen annyival hogy minden tantárgyból meg legyenek a ZHim, beadandók, magyarul megszerezzem az aláírást.
Majd a vizsgaidőszak mindennapját (persze ebbe a szünetet is beleértve, tavaj szilveszterkor Analízis vizsgára készültem pont) tanulásra szántam és így minden át minden tantárgyból 2vel.
(Idén passzív féléven vagyok, de nem rossz teljesítmény miatt szóval most szerencsére nem vonatkozik rám a viszgaidőszak )
#6 vagyok. A 8-10 úgy jön össze, hogy 7kor kelek,netezek, megreggelizek, 8tól délig tanulok. Deltől ebéd plusz ilyenkor nézek sorozatot. Egytől ötig megint 4 óra tanulás. Utána megyek kutyátsétáltatni, beszélgetek a családommal és ha még kell akkor este tanulok pár órát. De van hogy elcsúszok, most is 1 órával késöbb keltem, így tolódik az egész.
Sajnos nekem tényleg ilyen nehéz vizsgáim vannak, nagyon nagy az anyag. Januárban most csak 2 lesz már de olyan hülye időpontok vannak csak, hogy jan.15 után már csak utóvizsgák vannak. Ráadásul mindkét vizsga szóbeli extraszopatós vizsgáztatókkal.
Első évben még én sem tudtam ennyit tanulni, de másodévben már muszáj volt ha nem akartam megcsúszni.
Én is orvosis vagyok.
Ja, hát vizsgaidőszak úgy néz ki, hogy nem állítok be ébresztőt, magamtól felébredek 6.30-7.30 körül, elkezdek tanulni 8.30 körül, tanulok kb. 12-12.30-ig, utána ebéd, aztán egy óra pihi, és utána 14-14.30-tól kb. 19-ig tanulok. Délelőtt általában 1 szünet van benne, délután 2. Egy-egy szünet kb. 30 perc.
Ha nagyon szorít az idő, akkor vagy tanulok még kb. 20.30.ig vagy 21-től 22.30-23-ig.
Nekem elég komolytalannak tűnik napi 2-3 óra tanulás. Ha tényleg elvagy ennyivel, akkor inkább gyorsabban letudnám a vizsgákat, és utána felhőtlenül pihennék, ha meg kénytelen vagy így széthúzni, akkor nem kezdenék olyan korán neki, hanem két vizsga közt beiktatnék pár teljes pihenőnapot.
Persze, nem ideális napi 10-12 órákat tanulni, de olyan napi 6-7 óra szerintem teljesen vállalható.
Persze, ez teljesen egyénfüggő.
Annyit tanulj, amennyit kell, és úgy oszd be, ahogy neked a legjobb.
Tárgy és idő függő. 2-3 óra pl elég egy tárgyra. Én kb úgy csináltam, hogy pl 09:00-12:00 egy tárgy 14:00-17:00 másik tárgy és esetleg 18:00-20:00 harmadik tárgy.
Ez persze redukálódott, amikor már a vizsgák közeledtek, elvégre csak át kellett néznem az anyagot. Olyankorra pl 10:00-12:00 átfutottam a három tárgyat majd lefekvés előtt, este is átfutottam őket, mert így jobban a fejemben maradt, ha elalvás előtt is foglalkoztam velük. Előtte gimiben ezt még azzal fokoztam, hogy egy órával korábban keltem a doga napján, hogy, bár lefekvés előtt átismételtem az anyagot, ébredésnél is átismézeljem; így jobban ment a doga. Ezt a korábban kelős dolgot bejátszottam néha az egyetemen, de idővel elhagytam.
Hogy a te szakodhoz elég e ennyi tanulás, azt nem tudhatom, viszont a két óra legyen, ami után mindenképp megállsz pihenni. Az ember szervezetének szüksége van rá.
Sajnos nem lehet erre a kérdésre "Igen elég" vagy "Nem, nem elég" választ adni, mert rengeteg mindentől függ; tény, hogy vannak könnyebb szakok és nehezebbek - van, akinek a napi 2-3 óra elég, van aki reggel kinyitja a szemeit és éjszakáig magol.
Könnyebb szakokon belül is van, aki hipp-hopp mindent megtanul, mert érdekli az egész, órán ráragadt, van tehetsége ahhoz, amiről szól a tárgy, stb., szóval elolvassa 1-2 alkalommal és keni-vágja, van, akinek több idő kell, hogy megértse, megtanulja.
Illetve függ attól is, hogy milyen messze vannak a vizsgák és hány tárgyról van szó és azokból a tananyag milyen hosszú.
Valaki írta, hogy ne az utolsó időpontot vedd fel, vele egyetértek. Emlékeim szerint 3 időpontot adnak meg télre; egy decemberben vagy január elején - egy január közepén - egy január végén; ez utóbbi a pótvizsga - mindig érdemes a legkorábbi vizsgát felvenni, mert, ha sikerül, hamarabb letudod a vizsgaidőszakot, ha nem, akkor van még lehetőséged pótolni. Ráadásul, ha az első időpontra mész és elhasalsz, akkor nem kell várnod január végéig - 1 db lehetőséged van javítani szemeszterben, azt, ha nincs betelve a 2. vizsgaidőpont, megcsinálhatod január közepén.
Had osszam meg ezt Veled, illetve minden egyetemi hallgatóval, akinek hasznos lenne
"A hatékony tanulás művészete: tanulási technikák"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!