Egyetemen vizsgaidőszakban szerintetek melyik a jobb módszer, melyik az eredményesebb?
Ha van rá 1-2 heted vizsgánként mert csak 3 vizsgád van max akkor akár az.
Én szerettem gyorsan letudni, hogy legyen hely esetleges javítóvizsgára, illetve utána szünet van
Nem csak az adott személytől, de az adott vizsgától, és az egyes tárgyak kiírt vizsgaidőpontjaitól is függ.
Az én alapelveim:
- soha nem megyek utolsó vizsgaidőpontra először!
- soha nem megyek két egymás utáni nap vizsgázni!
- mivel a szorgalmi időszak vége általában zűrös, ezért egy könnyedebb vizsgával kezdek / vagy olyannal, amiből az utolsó héten úgyis van valamilyen komolyabb számonkérés, hogy 3-4 nap tanulás elég legyen.
- a legnehezebb vizsgámat általában a vizsgaidőszak közepére időzítem (mert a végére már el is fáradok)
- valami könnyebbet hagyok a végére, amiből biztos "könnyedén" átmegyek
Általában 5 napnál több nemigen marad egy vizsgára, ahhoz túl sok van belőlük. Ilyen 2 hét (vagy több) csak nagyon kivételes esetekben, általában szigorlatoknál - és az is csak inkább télen, amikor a két ünnep között is lehet tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!