Az mennyire számít gáznak ha az ember nem megy el (első) gimis osztálytalálkozóra?
Engem teljesen hidegen hagy, én meg jó eséllyel 1-2 embert leszámítva teljesen hidegen hagyom a volt osztálytársaimat, szóval egyik félnek se érdeke, ezét úgy döntöttem nem megyek (elvileg jövő évben lesz valamikor mert akkor lesz 5 éve hogy elballagtunk gimiből). Lehet ebből bármi bajom vagy gáznak minősül ha nem megy el az ember? Vagy teljesen lényegtelen?
Illetve ilyenkor gondolom kell befizetni is a dologba, azt megtagadhatom? Nyilván ha nem megyek nem fogok tokolni, amúgy sincs elvileg aki behajtsa rajtam, de azért érdekelne ez is...
Nem gáz, én sem vagyok kíváncsi a köcsög volt osztálytársaimra. Az első talira még elmentem, de tiszta óvoda volt: mindenki csak azokra volt kíváncsi, akikkel amúgy is napi szinten tartotta a kapcsolatot az 5 év alatt is. Nevetséges, ezért minek odamenni?
A befizetést illik felajánlani, de csak a tanár ajándékába, ami nem olyan nagyon sok. Kaját, ilyesmiket értelemszerűen nem kell fizetned.
"Az mennyire számít gáznak ... Engem teljesen hidegen hagy ... Lehet ebből bármi bajom vagy gáznak minősül ..."
Most akkor teljesen hidegen hagy, vagy azon filózol, hogy mások mit gondolhatnak rólad emiatt?
"ilyenkor gondolom kell befizetni is a dologba, azt megtagadhatom?"
Évek óta leérettségiztél, mégis ilyet kérdezel... Hogyhogy megtagadhatod-e? Ki kötelezhetne rá, és mégis milyen alapon? Egyáltalán milyen összeget követelhetnének rajtad? Milyen törvény alapján jönne a végrehajtó, ha nem szállnál be mások(!) bulijába anyagilag? Egyáltalán volt már olyan, hogy egyesekről megtudtad, hogy bulizni mennek, és erre te is beszálltál a költségekbe, pedig nem is akartál velük menni? Jajmár...
Utolsó; valószínűleg jövőre szervezik. 5 évente ritkábban szervezik (csak, ha olyan jó volt és marad az osztályközösség) - általában ezek 10, 20, 30, 40, 50 évesek szoktak lenni, ergo ballagástól számítva szerveznek minden 10. évben.
Szóval ezért nem volt nálatok idáig.
Persze az más kérdés, hogy nálatok lesz e valaki, aki ezt az egészet szívesen leszervezi vagy ez nem történik meg.
Én pl 8 éve ballagtam és már most tudom, hogy nem lesz találkozónk; akik jóban maradtak, azok úgyis összejárnak, mint a gimiben, a többiek meg nem igen keresik a másikat a régiek közül, nem merengünk a gimis éveken, mindenkinek ment tovább minden, pár ember külföldön van. Ebből kiindulva szerintem senkinek se jut majd eszébe, hogy esedékes az osztákytalálkozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!