Az egyetemisták - tisztelet a kivételnek - miért tartják menőnek, hogy nem járnak be előadásokra és az utolsó pillanatban készülnek vagy tárgyakat buknak?
Mostanában egy komplett mém jelenség épült fel erre (S.Oszkár egyetemista facebook oldal pl.), hogy egymást megjelölik egy-egy ilyen vicces posztban a hallgatók, ami arról szól, hogy ki mire nem jár be, vizsgaidőszakban hány nappal előtte kezd el készülni vizsgára, mert ilyen-olyan sorozatot néz meg vagy bulizik helyette vagy neptunon kreditbüntetéses vicces önirónia stb.
Ezekre gondolok:
Nem tudom, hogy a fővárosi elitebb egyetemeken (BME, BCE, ELTE stb.) is ez a trendi felfogás jellemző a hallgatókra, de én egy vidéki egyetemre jártam (DE), most tervezek államvizsgázni és borzasztóan szidom magam amiért nem jártam be több tárgyból előadásra (kedv, fáradság stb. miatt), mert alapvető hiányosságaim vannak és vszeg meg is fogok bukni. A facebook-os vicces posztok alatt meg azt látom, hogy ennek a bohém egyetemista felfogásnak milyen menő, laza kultusza van. Persze gondolom a SOTE-s introvertált hallgatók nem fognak kommentelgetni az S.Oszkár oldalon, de sok olyan egyetemistát is látok köztük, akik tök normális, nem büfé szakokon tanulnak és mégis felülnek ennek az egyetemista sztereotípiának, amit sokan gondolnak róluk (nem tanulnak, csak buliznak meg éveket csúsznak).
#11 ma 08:49
És ez hogy kapcsolódik a kérdésemhez? -_-
Én pl. azért nem járok előadásra és kezdek el néha 1-2 nappal zh előtt tanulni, mert addig másik zh-ra tanultam, házit csináltam. Én is követem az oldalt. Bulizni meg akkor szoktam, ha ráérek, sajnos egyre ritkábban.
De valóban létezik az a réteg is, aki csak végig rücsköli az egyetemet és bukdácsol mindenből.
Ugyanaz van a háttérben, mint amikor azzal büszkélkednek, hogy:
- A magyar nyelven percekig lehet ismétlés nélkül káromkodni
- Nagyon sokat isznak és berúgnak
- Egy lány "friendzone"-ba teszi őket stb stb.
A gyengeségek felvállalása egyfajta vicces erősség.
NA akkor megszólal az ex elitegyetemes
dolgoztam
keresztbe tudtam csak tárgyakat felvenni
rohadt szar előadások voltak
barom tanár bezárta az ajtót 8.00 kor
aludtam mert előtte dolgoztam
leginkább mert szar előadások voltak semmi haszonnal
igen a BME n és az ELTE-n is
És éveket csusztam meló meg pénzhiány miatt....
hidd el jobb ezen nevetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!