Miért baj az másnak, hogy végigpuskázva végezném el az egyetemet?
Mert leértékeled a mások által megszerzett ugyanolyan diplomát a leendő munkaadók szemében.
Ha munkahelyi interjún kiderül, hogy sík hülye vagy a szakmádhoz, akkor azért meg fogják jegyezni, hogy melyik intézményből van a papírod. Az intézmény rossz híre terjedni fog, a cégek között is. Más ugyanonnan jövő rosszabb helyzetből indul, bizonyítani kell neki, hogy érti a szakmát, esetleg kezdőként kevesebb fizetés fognak ajánlani, csak azért mert a hozzád hasonlók is ugyanazt a papírt lobogtatják.
Viszont el kellene gondolkoznod azon, hogy miért is vagy egyetemen: a diploma jó és sok helyen alapelvárás, viszont egy szakmai interjún kiderül, hogy mennyire érted a témát.
A papír önmagában nem garancia, hogy valahova fel is vesznek: nem egy informatikus diplomával rendelkező ismerős van, aki szintén tojt az egészre, valahogy végigevickélte és befejezte a képzést, de most gyárban dolgozik, mint betanított munkás.
Kérdező!
Melyik egyetemen engedik meg, hogy puskázz? Csakmert én ilyenről még életemben nem hallottam... Aki puskázott és lebukott azt kapásból kizavarták és megbuktatták. Maximum középiskolában fordulhat elő, hogy lesz*rja az oktató, hogy puskázol, de egyetemen!???
Nekem nem baj,neked lesz az amikor majd mehetsz a sorra 150e-ért,vagy mehetsz valami aljamelóra a közszférába talán 20 év múlva eléred egy junior fejlesztő fizuját.
Erre gondolj,hogy elcseszed az életed,ha tanulnál lehet nagypálya,kaviár nagykanállal különben meg a vajaskenyér panelproli élet.
Ezt akarod?
Nem lenne jobb abban a tudatban élni,hogy piacképes szakmád van jól fizetnek és kitárul a világ előtted?
Menj el egy szabolcsi faluba nézd meg hogyan élnek az emberek,50-es évek szintje kb.
Erre vágysz vagy inkább arra,hogy akár Amerikában nagy multinál dolgozz megbecsült szakemberként,megfelelő életszínvonalon?
#34 na azért ez se mindenhol igaz, hogy szabolcsi faluban ennyire el vannak maradva...
Én egy Szabolcsi faluban élek de itt a környékünkön minden ház fullra felújított, medence az udvarba, AMG Mercedes, Audi A8, BMW M7, Tesla a ház előtt.... Szinte tiszta Luxus minden...
Valóban van olyan rész ahol úgy van ahogy írtad, de a népesség kb 5-10%-át teszik ki....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!