Miért baj az másnak, hogy végigpuskázva végezném el az egyetemet?
Szoval az ilyen tetvek miatt nem jutottam be sehova!
Kosz. En tenyleg akartam tanulni es 2 ponton mulott. Nekem ezert baj!
Nem hinném, hogy pont ide akartál volna jönni, és amikor jelentkeztem még én is tanulni akartam, de amikor a kellős közepén voltam az egyetemnek, akkor változott meg a véleményem :D
Világtalan lúzer... milyen kedves.
Tételezzük fel, hogy nem troll a kérdés.
Nem fogsz lediplomázni. Ahhoz ugyanis életedben egy működőképes programot össze kellene rakni és azt megvédeni. Nem fog menni.
Hát, én is puskáztam pár tantárgynál; ezért igaz, hogy az egyetemisták javarésze puskázik.
VISZONT
Olyan tárgyaknál, ami kötelező volt, de, amúgy semmi köze volt ahhoz, amit csinálni akartam egyetem után.
Más az, ha pl 1-1 zh-n puskázol meg mas az, ha az összesen..
Plusz, gondolj bele, más széttanulja az agyát munka mellett, kap egy hármast, Te munka nélkül puskazol és kapsz egy hármast.
Ja, meg, ahogy írták; Államvizsga.
Hidd el, ott nem tudsz puskázni.
Csomó tételt úgy tanultam meg, hogy előtte már tanultam őket órákon. Kb lehetetlen annyi év után nekiülni és mind megtanulni.
Szakdoga? Kell a tudás is, hogy megírd, majd megvédd. Kb odáig se jutsz el, hogy a konzulens aláírja, hogy leadhatod.
"Szoval az ilyen tetvek miatt nem jutottam be sehova!
Kosz. En tenyleg akartam tanulni es 2 ponton mulott. Nekem ezert baj!"
Mit pampogsz hülyegyerek? Informatika szakokon minimum ponthatár szokott lenni az összes vidéki egyetemen.
Nem ciki a puskázás, de CSAK AKKOR NEM ha például méteres képleteket skippelsz ki vele, mert levezetni le tudod, csak épp nem lenne idő rá a számonkérésen, de a feladatot meg meg kellene oldani valahogy. A képletet fejből megtanulni meg nincs értelme, hiszen azt bármikor meg tudod nézni, viszont a hogyanokat és miérteket nem. Azt vagy tudod vagy nem.
Azt csak hiszed, hogy jó érzés nulla erőbefektetéssel sikereket elérni. Egy ideig így lesz, de a tényleg jó érzést az adja amikor megdolgoztál érte, és tényleg azt a saját munkádnak mondhatod. Amikor tudod, hogy dobhatnak neked bármilyen labdát, te akkor is meg tudod védeni a munkád mert azt tényleg te csináltad.
Én azért utálom azokat akik pofátlan módon puskáznak, mert eladják hogy tudják az anyagot, de bármit kérdez tőle az ember azonnal se kép se hang. Egy nagy lufi a személyük. Plusz emiatt az én diplomám értéke csökken, hogy valós tudás nélkül végzik el a képzés nagy részét (már ha elvégzik, mert a szakdolgozatnál és államvizsgán jól megszívhatják) és itt megint hangsúlyozom, nem a képletek kinézésével van a bajom. Arra még én is rákényszerülök néha. De ha valaki az elméleti részt nem érti vagy képtelen a gyakorlatba átültetni azt és úgy puskázik ki mindent akkor joggal vagyok mérges.
Pont a műszaki és infós illetve orvosi képzéseken nem szabadna puskázni. Nem azért mert fúj puskázók, hanem mert minősít abban ahogyan a munkához hozzáálsz. Pl: villamosmérnök barátunk végigpuskázta az egyetemet, de elvégezte. Munkahelyen megkérik, hogy ugyan méretezzen már egy transzformátort az új hálózatrészhez, mer' kéne. Leül, kapkod mindenhova mert nem érti, utánanéz valahol aztán megoldja, de nem biztos benne, hogy jól csinálta. Benne van a pakliban hogy az úgy lett szar ahogy van majd első bekapcsoláskor szépen le is ég az egész a fenébe, esetleg még pár ember halálához is vezet. Építészmérnöknél meg összedől a ház. Orvosoknál meg meghal a beteg, mert kipuskázta az anatómiát a sebész.
Na emiatt szidják azokat akik puskáznak. Elméletileg TANULNI mentél az egyetemre. Ha ehhez nincs kedved akkor inkább menj el dolgozni, vagy végezz olyan képzést ami után a munkahelyen 0 felelősség lesz rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!