Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Táncoljak-e a szalagavatón...

Táncoljak-e a szalagavatón vagy ne? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom, millió egy ilyen kérdés van, de kérlek olvassátok el az enyémet, mert tényleg jól jönne most pár jó tanács, tapasztalat.

Nos, még csak 11.es vagyok, de már most mindenki ezt a szalagavató témát nyomja, mert valakik azt szeretnék, ha már második félévben elkezdenénk tanárt keresni és táncot betanulni.

Az iskolámról azt kell tudni, hogy régebben fiúiskola volt, kb. 10 éve járnak ide lányok is, akkor jött be ez a szalagavató-dolog. A tanárok többsége nem szereti, szerintük csak felhajtás meg pénzkidobás, mégis valamiért engedik, hogy legyen (gondolom szülői meg tanulói nyomásra). Amiatt, hogy viszonylag "új" nálunk ez az esemény, a sulinak nincs nagy gyakorlata a megszervezésében, folyamatosan káosz van, volt egy tanárunk, aki egy 45 perces órát eltöltött azzal, hogy azt sorolta milyen szervezési hibák vannak. Például: a bálterem/díszterem nem elég nagy, tömegnyomor van; a szülők nem beszélik meg ki milyen kaját hoz; nem figyelnek a biztonságra, közben bármilyen tolvaj simán bejöhet a nagy forgatagban, stb.

Engem a nagy habos babos, csiricsáré ruhák sosem vonzottak úgy, mint néhány lányt, nem akarok ilyesmit felvenni. Bár az ofőnk azt mondta, hogy inkább azt szeretné, ha estélyi ruhában lennénk, nem ilyen menyasszonyiba, szerintem a többi lány úgyis ki fogja harcolni, hogy menyasszonyi legyen.

Felvetettem már ezt a tánccal kapcsolatos kérdésemet a barátnőimnek, illetve egy tanárnőnek is, akivel jóban vagyok, de ők azt mondták táncoljak inkább, mert az nagyon ciki és kínos, ha én oldalt állok, míg az osztályom táncol.

Mert az ünnepség többi részére amúgy elmennék. Egyházi suli, szóval a táncok előtt van egy ilyen szertartás, ahol áldást mondanak, majd feltűzik a szalagot, utána az ofők beszédet tartanak, ezután jön a tánc. Majd a táncok utána képvetítés van az osztályokról, aztán az este további részében tanárokkal beszélgetünk meg ilyesmi.

A szüleim azt mondják, hogy táncoljak, de csak azért, mert nem akarják, hogy balhé legyen belőle. Ugyanis már voltak ilyen ügyeim, hogy "különcködtem", például, amikor olyan faktot választottam, ami nem az én osztályomnak volt meghirdetve, hanem a C-seknek (párhuzamos osztály). A házirend szerint lehet ilyet, csak nem szokás, az igazgató meg az ofő is hőbörögtek, hogy de hát miért nem a saját osztályommal vagyok. De nekem az volt a fontos, hogy szerintem azt egy jobb tanár tartja. Vagy amikor otthagytam az iskolai röplabda csapatot és átmentem egy másik amatőr klubba, mert az iskolai edző folyamatosan csesztetett engem.

Szóval nagyon bizonytalan vagyok ezzel a témával, mert azt mondták ugye, ha nem táncolok, akkor el se menjek inkább, mert ciki, hagyjam ki az egészet és vegyem át majd a szalagomat az ofőtől. De azért magát a szalagavató ünnepséget sajnálnám kihagyni, mármint nem a tánc részét, hanem a többit.

Kérlek, írjátok meg mit tanácsoltok! Bocsánat, ha nagyon hosszúra nyúlt ez a kifejtés. A rosszindulatú válaszolók, kérem kíméljenek! Köszi!

2019. nov. 8. 20:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Nekem jó élmény volt annak idején, pedig előzetesen féltem tőle, nem is volt kivel táncolnom, hanem kaptam, aki jutott. Aztán életre szóló élmény lett belőle. Ilyet nem gyakran csinál az ember, főleg abban a korban.
2019. nov. 8. 20:25
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
Én fiú iskolába jártam, többen is voltunk akik nem táncoltak. 11-ben pedig főleg nem érdekelt senkit, hogy mi lesz, csak amikor már mentek gyakorolni. Nekem az osztálytársaim se hozták fel, hogy miért nem táncolok, egyedül az osztályfőnököm mondta nekem, hogy ez milyen szomorú de én kereken megmondtam neki, hogy nem fogok táncolni és kész. Azonkívül a tánc káosz volt, a koreográfia még egy dolog, de kicsi volt a hely és a többség nem is volt ügyes. Amikor néztem őket akkor tudatosult bennem, hogy mennyire nem bántam meg. Persze én nem mondom, hogy ne táncolj, azt csinálsz amit akarsz de én nem látom, hogy ez miért akkora katasztrófa. Van 12 végén ötezer ünnep, szerenád, évzáró, érettségik átadása, senki se fog a szalagavatóról dumálni, nálunk legalábbis nem volt téma.
2019. nov. 8. 20:30
 3/11 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem táncolj ;)

Nálunk ugyan nem volt a szalagavaton tancolas (csak 10.-ben volt koszorucska, ami hasonló ehhez szalag nélkül), én szerettem volna menni, csak párom nem volt, ezért kihagytam és sajnálom így utólag 😕

Szóval ha már mindenki táncol, ne hagyd ki, jó buli lesz ;)

2019. nov. 8. 20:32
 4/11 anonim ***** válasza:
73%

Menj el, és hagyd ki a táncot, majd kisurransz úgy, hogy ne ott oldalt álljál. Sőt, hát, a táncolók ők maguk vonulnak ki , tehát akkor neked már nem kell velük kivonulnod. Tehát ezt így nagyon könnyű megoldani.

Vagy vegyél magadnak meghívót, és azzal ülj be a páholyba. :)

De inkább menj el, szalagtűzés után úgyis kivonulnak az emberkék a csarnokból, és akkor jön egy ilyen konferálós szöveg, és nem is biztos tehát, hogy a szalagtűzés után rögtön a ti osztályotok jön tánccal; lehet, hogy tök másik, akkor minek állnál ott oldalt? De mondjuk nemtom van-e ott olyan hely, ahol csak korlát vna, és nem kell ülőjegy, mert akkor onnan nézhetnéd; vagy ha még marad hely, akkor veszel magadnak egy meghívót,és az osztálytáncokat már onnan nézed fölülről.

Tehát úgy van gondolom, hogy valami megnyitóbeszéd, utána szalagtűzés, utána valami zenével kivonul az összes osztály, utána az jön be, akinek a produkciója következik. Sőt, nekünk még akrobatikus roki is volt közötte, két külsős ember is táncolt ott nekünk, tehát nem is csak az osztályok léptek fel.

2019. nov. 8. 20:43
 5/11 anonim ***** válasza:
80%
Én is ilyen vagyok/voltam. Ha nem akarsz akkor ne táncolj, nem kell a színpad szélén állni, hogy mindenki lásson. Be ülsz a nézőtérre vagy az öltözőben. Te tudod, hogy mennyire érint meg ha beszolnak emiatt ha nem táncolsz. Pl. engem nem érdekelne ha nem akarok akkor nem fogok.. :D De tényleg neked kell dönteni. Gondold át. :)
2019. nov. 8. 20:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"mert az nagyon ciki és kínos, ha én oldalt állok, míg az osztályom táncol."

Miért kéne oldalt állnod? 4 éve volt a szalagavatóm, aki nem tánvolt, az vagy a nézőtéren volt a családjával, vagy bent sem volt a tornateremben ahol táncoltunk.

Mindegy hogy táncolsz e vagy sem, hidd el, nem olyan nagy szám a szalagavató. Addig fogtok gondolni rá, amíg meg nem kapjátok pár nappal utána a képeket aztán egy életre elfelejti mindenki :)

2019. nov. 8. 20:55
 7/11 anonim ***** válasza:
72%
Két tánc szokott lenni, a keringő és az osztálytánc.az osztálytánc lazább, viccesebb, szerintem azt ne hagyd ki, csak a keringőt. Mondd meg nyugodtan, hogy a ruha miatt nem. Igy benne is leszel meg nem is.
2019. nov. 8. 21:33
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó: nálunk csak keringő szokott lenni, ha jól tudom.

2019. nov. 8. 22:05
 9/11 anonim ***** válasza:
72%
Hova akartok még elkezdeni táncolni? nekünk (végzős) osztálynak januárban lesz a szalagavató, és még csak októberben kezdtünk el készülni. A nyár alatt úgy is elfelejtenétek a tánc 95%-át...
2019. nov. 8. 23:54
 10/11 anonim ***** válasza:
76%
Anno én sem táncoltam, pár tanár erőszakoskodott miatta a szalagavató előtt, de amúgy nem bántam meg és azóta kb csak olyankor jut eszembe a téma, mikor ilyen kérdéseket olvasok. Nekem sem volt soha mániám habos-babos, hejcegnős ruhákat felvenni és több 10ezer ft-ot elkérni anyáméktól erre, plusz cipőre, fodrászra, egyéb kiadásokra. Nem lett volna párom sem, még csak beszélőviszonyban sem voltam egy fiúval sem az osztályból. A szalagtűzésen részt vettem, ott sima ünneplőben kellett lenni, aztán leültünk a kijelölt helyükre (minden osztálynak volt saját ülőhelye, ahol várta, hogy sorra kerüljön a szalagtűzésnél és a táncnál), aztán mikor a többiek elmentek átöltözni a táncolós ruhájukba, akkor én csak simán ott maradtam a nézőtéren a többi osztállyal. Abszolút nem volt ciki, kb észre sem vette senki, amúgy is mindenki a táncosokkal volt elfoglalva. Igazából a tanárokat sem érdekelte különösebben, hogy ki táncol és ki nem, nálunk nem volt olyan, hogy "kötelező" meg "behívatom anyád-apád, ha nem táncolsz", mint itt néhány kérdésnél. Inkább csak meg voltak lepődve, hogy egy lány nem kerül önkívületi állapotba attól, hogy lehetősége nyílik esküvői ruhát felvenni, mert azért nem ez a jellemző.
2019. nov. 9. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!