Táncoljak-e a szalagavatón vagy ne? (részletek lent)
Sziasztok!
Tudom, millió egy ilyen kérdés van, de kérlek olvassátok el az enyémet, mert tényleg jól jönne most pár jó tanács, tapasztalat.
Nos, még csak 11.es vagyok, de már most mindenki ezt a szalagavató témát nyomja, mert valakik azt szeretnék, ha már második félévben elkezdenénk tanárt keresni és táncot betanulni.
Az iskolámról azt kell tudni, hogy régebben fiúiskola volt, kb. 10 éve járnak ide lányok is, akkor jött be ez a szalagavató-dolog. A tanárok többsége nem szereti, szerintük csak felhajtás meg pénzkidobás, mégis valamiért engedik, hogy legyen (gondolom szülői meg tanulói nyomásra). Amiatt, hogy viszonylag "új" nálunk ez az esemény, a sulinak nincs nagy gyakorlata a megszervezésében, folyamatosan káosz van, volt egy tanárunk, aki egy 45 perces órát eltöltött azzal, hogy azt sorolta milyen szervezési hibák vannak. Például: a bálterem/díszterem nem elég nagy, tömegnyomor van; a szülők nem beszélik meg ki milyen kaját hoz; nem figyelnek a biztonságra, közben bármilyen tolvaj simán bejöhet a nagy forgatagban, stb.
Engem a nagy habos babos, csiricsáré ruhák sosem vonzottak úgy, mint néhány lányt, nem akarok ilyesmit felvenni. Bár az ofőnk azt mondta, hogy inkább azt szeretné, ha estélyi ruhában lennénk, nem ilyen menyasszonyiba, szerintem a többi lány úgyis ki fogja harcolni, hogy menyasszonyi legyen.
Felvetettem már ezt a tánccal kapcsolatos kérdésemet a barátnőimnek, illetve egy tanárnőnek is, akivel jóban vagyok, de ők azt mondták táncoljak inkább, mert az nagyon ciki és kínos, ha én oldalt állok, míg az osztályom táncol.
Mert az ünnepség többi részére amúgy elmennék. Egyházi suli, szóval a táncok előtt van egy ilyen szertartás, ahol áldást mondanak, majd feltűzik a szalagot, utána az ofők beszédet tartanak, ezután jön a tánc. Majd a táncok utána képvetítés van az osztályokról, aztán az este további részében tanárokkal beszélgetünk meg ilyesmi.
A szüleim azt mondják, hogy táncoljak, de csak azért, mert nem akarják, hogy balhé legyen belőle. Ugyanis már voltak ilyen ügyeim, hogy "különcködtem", például, amikor olyan faktot választottam, ami nem az én osztályomnak volt meghirdetve, hanem a C-seknek (párhuzamos osztály). A házirend szerint lehet ilyet, csak nem szokás, az igazgató meg az ofő is hőbörögtek, hogy de hát miért nem a saját osztályommal vagyok. De nekem az volt a fontos, hogy szerintem azt egy jobb tanár tartja. Vagy amikor otthagytam az iskolai röplabda csapatot és átmentem egy másik amatőr klubba, mert az iskolai edző folyamatosan csesztetett engem.
Szóval nagyon bizonytalan vagyok ezzel a témával, mert azt mondták ugye, ha nem táncolok, akkor el se menjek inkább, mert ciki, hagyjam ki az egészet és vegyem át majd a szalagomat az ofőtől. De azért magát a szalagavató ünnepséget sajnálnám kihagyni, mármint nem a tánc részét, hanem a többit.
Kérlek, írjátok meg mit tanácsoltok! Bocsánat, ha nagyon hosszúra nyúlt ez a kifejtés. A rosszindulatú válaszolók, kérem kíméljenek! Köszi!
Szerintem táncolj ;)
Nálunk ugyan nem volt a szalagavaton tancolas (csak 10.-ben volt koszorucska, ami hasonló ehhez szalag nélkül), én szerettem volna menni, csak párom nem volt, ezért kihagytam és sajnálom így utólag 😕
Szóval ha már mindenki táncol, ne hagyd ki, jó buli lesz ;)
Menj el, és hagyd ki a táncot, majd kisurransz úgy, hogy ne ott oldalt álljál. Sőt, hát, a táncolók ők maguk vonulnak ki , tehát akkor neked már nem kell velük kivonulnod. Tehát ezt így nagyon könnyű megoldani.
Vagy vegyél magadnak meghívót, és azzal ülj be a páholyba. :)
De inkább menj el, szalagtűzés után úgyis kivonulnak az emberkék a csarnokból, és akkor jön egy ilyen konferálós szöveg, és nem is biztos tehát, hogy a szalagtűzés után rögtön a ti osztályotok jön tánccal; lehet, hogy tök másik, akkor minek állnál ott oldalt? De mondjuk nemtom van-e ott olyan hely, ahol csak korlát vna, és nem kell ülőjegy, mert akkor onnan nézhetnéd; vagy ha még marad hely, akkor veszel magadnak egy meghívót,és az osztálytáncokat már onnan nézed fölülről.
Tehát úgy van gondolom, hogy valami megnyitóbeszéd, utána szalagtűzés, utána valami zenével kivonul az összes osztály, utána az jön be, akinek a produkciója következik. Sőt, nekünk még akrobatikus roki is volt közötte, két külsős ember is táncolt ott nekünk, tehát nem is csak az osztályok léptek fel.
"mert az nagyon ciki és kínos, ha én oldalt állok, míg az osztályom táncol."
Miért kéne oldalt állnod? 4 éve volt a szalagavatóm, aki nem tánvolt, az vagy a nézőtéren volt a családjával, vagy bent sem volt a tornateremben ahol táncoltunk.
Mindegy hogy táncolsz e vagy sem, hidd el, nem olyan nagy szám a szalagavató. Addig fogtok gondolni rá, amíg meg nem kapjátok pár nappal utána a képeket aztán egy életre elfelejti mindenki :)
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó: nálunk csak keringő szokott lenni, ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!