Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egyetemen, kollegistaként...

Egyetemen, kollegistaként mennyire szükséges hogy laptopja legyen az embernek?

Figyelt kérdés

Van egy ilyen pletyka hogy egyetemen laptopról tanulnak meg ilyesmi.

Idén felvettek egyetemre és a szüleim az ellenkezésem ellenére vettek egy nagyon drága laptopot,aminek semmi értelme nem volt.Elég lett volna valami régi használt szutyok,úgyis max excel táblára meg netezésre használtam volna,ahhoz meg minek csúcstechnológiás laptop?

De megvan már 2 hónapja de összesen 1x kapcsoltam be.Kollégiumba se viszem már el.Egyetemen jegyzetelek,füzetből tanulok.

Itthon meg ugyan úgy a régi,10 éves Windows XP-s asztali gépet használom,mert azt már megszoktam.

A laptop csak áll.Szóval azon gondolkodom most hogy el kéne adnom azt a laptopot és akkor tudnék venni magamnak edzőfelszerelést.

2019. szept. 28. 03:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
60%
sokkal könnyebb laptoppal, de ha ilyen maradi vagy, akkor sajnállak. biztos vmi bölcsész szakon lehetsz :D
2019. szept. 28. 11:15
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Az egy dolog, higy mire szereted, ha nem úgy kérik. Még számolhatod a szavakat...
2019. szept. 28. 11:43
 13/21 Sunshinedoll ***** válasza:
78%

Szerintem egyetemre kell a laptop vagy egy jobb tablet. Nekünk sok beadandót kellett írni, vagy előadást csinálni, sok számítógépen elvégzendő gyakorlati óránk volt, amikre otthon gépen kellett megcsinálni a kiértékeléseket. Ezen kívül sok tanár ma már kézzel írott jegyzőkönyvet pl el se fogad, illetve nagyon sok házink volt online e-learning felületen is. Nyilván lehet könyvtári gépen is dolgozni, de szerintem a laptop kényelmesebb.

Ezen kívül én minden diasort, anyagot arra töltöttem le, nagyon sok szövettani, rendszertani képet, ábrát laptopról tanultam.

Ismerek olyat is, akinek laptopja nem volt, de volt egy nagyon jó tabletje és azon ugyanezeket meg tudja oldani. De olyat is tudok, aki abszolút mindezt okostelefonról csinálja. Nekem az nem kényelmes mondjuk.

Igazából te látod, mennyire használod, de szerintem később egyre jobban fog majd jönni az a laptop. Meg nyilván szaktól is függ, nekünk természettudományos területre nagyon hasznos volt, h legyen gép/laptop napi szinten. Én a könyvtárba is vittem, és azt használtam az ottani gépek helyett.

2019. szept. 28. 11:46
 14/21 Sunshinedoll ***** válasza:
56%

Meg ugye sok minden elsőre nem érthető a tananyagból, én rendszeresen olvasgattam szakcikkeket a neten, hogy jobban megértsem a dolgokat, amihez jól jön, ha bármikor elő tudom kapni a laptopot és rákeresni.

Nyilván úgy tanulsz, ahogy neked kényelmes, de arra pedig rá fogsz jönni, hogy hosszú távon nagyon nem éri meg a már meglévő anyagot még egyszer kézzel kijegyzetelni. Hidd el, én is próbáltam, mondván amíg írom is tanulom, de hacsak nem sok anyagból összeválogatva kell kidolgozni egy tételt pl, nem sok értelme van.

2019. szept. 28. 11:49
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az utolsó válaszolónak. Nagyon sok mindenben hasznos a laptop, előadás anyagok pl legtöbbször elektronikusan vannak fent. Rengeteg tankönyv, rövidített van szintén úgy. Ezeket nagyon kényelmetlen telefonról tanulni. Annyira megkönnyíti az életedet hogy én nem vacakolnék az eladással.

Amikor azt írtad hogy nagyon drága laptopot kaptál, akkor tényleg azt gondoltam hogy legalább 4-500 ezer forintos kategóriáról van szó. Lehet hogy egy ilyen laptop tényleg túlzás. De manapság 150-200 körül van egy olyan ami egyáltalán működik rendesen és lehet rajta netezni meg Word/Excel/PPT programokat futtatni. Lehet hogy a legtöbbeknek a 220 ezer is sok pénz, de sajnos a laptopok között ez kb a belépő szint felett van eggyel. Nem hiszem hogy megérné eladni ezt így.

Tényleg akármilyen beadandót csinálsz ahhoz kell egyrészt a Word, másrészt internet a források, cikkek stb keresésére. Szerintem amilyen laptopot 60 ezerért vennél, azt örülj ha be tudod kapcsolni, nemhogy ilyen munkát végezz rajta.

2019. szept. 28. 12:32
 16/21 A kérdező kommentje:

Minimálbért keresnek a szüleim.

De egy használt laptopot id lehetett volna és abból a 100 ezerből ami megmaradt volna meg lehetett volna venni az edzőcuccokat.

Meg csak netezni használom én nem játszok vele.Arra miért nem jó egy olcsó laptop?Ez a 10 éves XP gép is alkalmas netezésre meg excel tábla töltögetésre...

2019. szept. 28. 17:03
 17/21 anonim ***** válasza:
70%
Létezik diákmunka, és akkor azt veszel a pénzedből amit akarsz. Különben is, nemhogy örülnél az ajándéknak. Gondolom azért vették hogy motiváljanak a tanulásra, meg hogy megkönnyítsék a tanulmányaidat.
2019. szept. 28. 17:19
 18/21 A kérdező kommentje:

Én edzeni akarok,nekem az kell,nem laptop.Nem szoktam játszani.

Megveszem akkor a saját pénzemből.A laptop meg 1 hónapja be se volt kapcsolva

2019. szept. 28. 17:38
 19/21 anonim ***** válasza:
84%
Szegény szüleid egy büdös bunkó maradi parasztot neveltek. Menjél akkor edzeni, aztán nézd meg magad 10 év múlva az értéktelen bölcsész diplomáddal - már ha megszerzed - és a technikai analfabétaságoddal. Nagy hátrány lesz a többiekhez képest.
2019. szept. 29. 09:35
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon fontos a laptop. Ipadre jegyzetelek órákon, aztán a vége fele már rakom fel a gépre. Onnan tanulok, néha nyomtatok is ami magolósabb. Ezen kívül beadandó, házi, evfolyamdolgozat elkészítésére is hasznos. Nekem a koliban van a laptopom, hétvégén elzarom. Ha valami fontos kell akkor ipaden csinálom itthon. Nekem egy Dell-em van már 4 éve, de szívesen lecserélném. Szerintem orulj neki h kaptál egy ilyen jo gépet. Viszont nem lehet egy nagy dolog kikonyorogni egy edzos cuccot, persze nem ismerem a szüleid természetet.
2019. szept. 29. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!