Mit tennétek, ha minden hétvégén hívogatna a főnökötök?
Azért hívogat, mert te hagyod és ugrasz. Pl ha hív, mondd ne haragudj, de programon vagyok 100 kmel arrébb, vagy strandon vagy... stb majd hétfő reggel első dolgom lesz megcsinálni.
Szabadság alatt pedig nem vagy köteles felvenni neki a telefont.
Kinyitod a szád cicavirág és elmondod, hogy hétvégén nem dolgozol, intézze az ügyeit munkaidőben. Onnantól kezdve pedig nem reagálsz semmilyen munkaidőn túli megkeresésre.
De persze tudom, sokkal könnyebb és élvezetesebb idegeneknek rinyálni, mint életképesnek lenni.
"Ezen felül nem is keresek sokat kétszáz alatt vagyok bőven nettóban."
Akkor többet ne vedd fel hétvégén a telefont. Ennyi pénzért izélgessen mást.
Elküldeni úgyse fog szerintem mert ragaszkodik hozzád.
Lenémítanám a telefont hétvégente.
Szüleim telefonján letiltanám a számát.
A kaput bezárnám.
Elbeszélgetnék vele.
Felmondanék.
Feljelenteném zaklatásért végső esetben.
(Ezek valamilyen sorrendben.)
ha csak egy ímélről, vagy hasonló, számítógépen végrehajtható feladatról van szó, akkor elég egy céges laptop is, amit hétvégére hazavihetsz, ha már mindenképpen ennél az embernél szeretnél dolgozni.
vagy kell telepíteni egy szoftvert a céges gépre, h otthonról is elérhető legyen, és otthonról meg lehet oldani a feladatokat. (pl. teamviewer)
"Ha apukád helyében lennék és a vezetékes telefonon hétvégén kérdezné, hogy te hol vagy és mit csinálsz, úgy elküldeném az anyja keservébe, hogy köpni-nyelni nem tudna!
„
Aha. Naná!! És ha „apuka“ elküldi a lánya főnökét a f***ba, és aztán köv nap a főnök a lányt kirúgja a f***ba csak úgy mert miért ne, akkor szuperokos apuka erre mit lép? Szerez másik állást talán? Mert ha tud akkor oké, de akkor máris szerezhet ha meg nem tud akkor apuka jobb ha kussol.
Inkább mennék máshová dolgozni, de ott nem maradnék.
Ez az ember beteg, akinek csak a munkája van, semmi más, a beosztottját zaklatja (mert a vezetékes telefonon hívogatás, meg a feltételezés, hogy képes lenne érted menni) szabadnapjain/szabadsága alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!