Mi kell ahhoz hogy valaki takarítónak menjen?
Szánalmas némely ember hozzáállása. Nem mindenki azért takarít, mert ostoba. Van, aki nyugdíj mellett, van aki suli mellett és olyan is van, aki ideiglenesen megy el amíg nem talál munkát. Megnézném, hogy hogy mennétek el pl. a plázában wc-re, ha nem takarítaná senki.
Hozzám jár heti 2x egy idősebb hölgy takarítani, én tisztelem és becsülöm a munkáját és mindenkiét, aki tisztességesen dolgozik. Függetlenül attól, hogy takarít vagy épp egy irodában ül. Nem mellesleg nem keresnek olyan rosszul a takarítók (sőt!), hogy ennyire le kelljen nézni őket.
Kérdező! Van, ahol kell OKJ-s végzettség hozzá.
Mi legalább középfokú végzettséget és erkölcsi bizonyítványt szoktunk kérni, illetve referenciát ha van. De sok helyre elég a 8 általános és semmit nem kérnek ezen kívül.
Amikor 16 voltam egy általános iskolàba helyeztek ki gyakorlatra, mint informatikus. Ugyan ilyen néven vettek fel, de sok mindent csináltam, ugyanis én voltam egyedül ott, mint gyakornok. :D
Imádtam. A sulinak volt egy nagy sportcsarnoka is, ahol egy takarítónèni dolgozott, és sokszor átmentem hozzá, beszélgettünk, sütizgettünk, besegítettem neki a munkàjàba. Ő mesèlte, hogy van érettségije, közgazdàsz és vegyèsz is, 30 évet dolgozott az ország legnagyobb vegyigyàràba, mint valami fejes, aztán nyugdíj előtt elbocsàjtottàk, így nyugdíjig kènytelen az utolsó 3 évet takarítàssal tölteni, mert máshova nem veszik fel, mert "öreg".
Szóval nem feltètlen az takarít, akinek 5 általánosa van, de igaz, nem kell hozzá papír.
Én is ismerek olyat, aki e.ü diplomával takarit.ő már nyugdíjas, de besegít a családi vállalkozásban, mint takarító, ráadásul "ingyen".Valamikor ő is fejes volt valahol, de nem derogál neki a takarítás sem és nem szégyel egy asztalhoz ülni a többi takarítóval.
De egyébként ismerek más takarítókat is, aki sem intelligenciában, sem emberileg nem maradnek el bárki mástól. Némelyikük kifejezetten igényes magára és tiszta, pedáns (szakmai ártalom :D).
Szóval aki lenézi őket, csak a munkájuk miatt, az magát minősíti.
Nem kell hozzá papir, de az, ahogyan a takarítókhoz állnak (mint ahoy a többi szakmunkáshoz is, lenézzéssel, undorral), annak az lesz a következménye, hogy takaríto sem lesz, aztán majd irodista hercegnők sepregethetnek maguk után.Fúuj de borzasztó, igaz ?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!