Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Állástalan tanárnak miért...

Állástalan tanárnak miért abszurd az ötlet hogy átmenetileg menjen el bármit melózni, akár pénztárosnak árufeltöltőnek takarítónak? Derogál neki?

Figyelt kérdés

Ismerősöm tanár és sajátos helyzetbe került önhibáján kívül állását vesztette tanév közben (fenntartó összevont 2 iskolát és az egyik suli teljes tanári kara repült).

Ismerősöm meg sír-rí hogy most mi lesz semmi pénze és nem fog állást találni csak majd a nyáron talán vagyis ősszel kap majd újra fizetést.

Ebben eddig egyetértek így év vége felé zéró esély hogy felvegyék bárhova is.

Na de hát mindenütt embert keresnek, és azt mertem javasolni neki hogy amíg nem talál tanári állást addig átmenetileg menjen el bárhova ami adódik. Árufeltöltés takarítás recepció pénztár akármi. Ami épp adódik. Nem innen kell majd nyugdíjba menni nyilván ez csak átmenetileg pár hónapra és állása is lesz pénze is.

És majdnem leszedte a fejem. Hogy én mit képzelek hogy ő majd fog pakolni meg pénztárazni meg takarítani ő, a nagy tanár, hát ő nem azért tanult stb.

Most akkor derogál neki az ilyne fajta „nem úri „ meló vagy mi van?

Hát akinek nincs pénze és sír hogy jaj mi lesz az ne válogasson, az fogja meg ami adódik aztán hajrá.

Aztán majd szeptembertől tanárkodhat.

Nem?

2018. máj. 2. 11:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%

Egyetértek.

Persze kereskedelmi végzettséghez kötött melója nem lesz, de szalaghoz, árut pakolni simán mehetne, kapkodnak az ember után. Néhány gyárban még többet is keresne mint tanárként.

2018. máj. 2. 11:17
 2/11 anonim válasza:
16%
De.
2018. máj. 2. 11:18
 3/11 anonim ***** válasza:
66%
Hehe, védőnőként (4 éves főiskolai képzés) mentem el gyárba 200-at megkerestem, ami pont 80-nal volt több, mint a "diplomás fizetésem" :D
2018. máj. 2. 11:20
 4/11 anonim ***** válasza:
25%
Tanárokat mindig keresnek. Erre a 2-3 hónapra pedig ha nincs annyi megtakarítása ráadásul munkanélkülit is igényelhet(jó ez nem sok) akkor sírhat is. Egyébként ez nem tanár meg diploma függő hogy kinek derogál elmenni "csicska munkára", nekem is vannak olyan ismerőseim akiknek egy érettségije van de kijelentették, hogy gyárba és hasonló helyeken nem fognak dolgozni. Így ugyanazt csinálják mint a te ismerősöd. Ne vedd magadra mások problémáit tök fölösleges csak magadat mérgezed.
2018. máj. 2. 11:23
 5/11 anonim ***** válasza:
36%

Ezek, amiket írtál, gyakorlatilag amolyan "front office" munkák. Pénztárosnak pont az a dolguk, hogy egész munkaidő alatt vadidegenekkel foglalkozzanak... Az árufeltöltők és a takarítók ugyan nem emberekkel foglalkoznak, de igen ritka, hogy úgy végezhetik a munkát, hogy ne legyenek épp ott emberek (mármint külsősök, vevők, más munkát végző kollégák).

Nem mindenkinek megy ez, hogy ilyen körülmények között dolgozzon. Van aki direkt élvezi, arra termett, van aki inkább tök magányosan vagy néhány kollega/főnök jelenlétében szereti végezni a munkát, legyen az akár fizikai, akár szellemi.

És most ne gyertek azzal, hogy tanár, és eleve gyerekek előtt produkál... Az más... Az az aktuálisan néhány osztály egy behatárolható kör, és nem bárki idegen vagy nem idegen, aki mondjuk egy boltba betérhet...

Én is utálnám, és én sem vállalnék ilyet, csak ha már nagyon muszáj, és minden fityingem elfogyott.

Tuti nem dolgoznék pénztárosként. De mondjuk egy gyárban a gépsor mellett, az más. Érted...?!

2018. máj. 2. 11:33
 6/11 anonim válasza:
29%

"Én is utálnám, és én sem vállalnék ilyet"

Aki meló és lóvé nélkül van az NEM MONDHAT olyat hogy utál meg nem vállal.

Utál = tök lényegtelen mit utál. kELL A pénz vagy nem?

Nem vállal: nincs abban a helyzetben mert választhat vagy az ami van ami adódik vagy otthon a falbámulás 0 ft-ért.

Ha csak szarlapátolást talál akkor az. Csinálja vagy éhen hal.

Más kérdés hogy nem is kell neki annyira a meló mert van tartaléka de akkor meg ne ríjon hogy nincs pénze.

Akkor mondja azt kényelmes vagyok és nem vagyok rászorulva dobozpakolásra meg le is esne az aranygyűrű az ujjamról. Akkor mondja azt.

2018. máj. 2. 14:18
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Egyre rosszabb véleményem van a ma tanárként aposztrofált emberekről, de ezt az alkalmat most nem fogom arra felhasználni, hogy kirohanást intézzek ellenük.

A lényeg:

Kevés diplomás embert találsz, aki nem retten meg a kétkezi, fizikai munkától és a diploma birtoklásának ténye is beépít a diplomásokba egyfajta "önbecsülést", amely arról szól, hogy tanult emberként inkább felbukik éhen a túlnyomó többségük, minthogy leereszkedne a Földre arra a pár pillanatra, amig valós mérleg vonása után rugalmasan alkalmazkodik az életében adódott válsághelyzethez.

2018. máj. 2. 14:30
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Tanárként én is kerültem hasonló helyzetbe pár éve januárban. Hirtelen nem volt más választásom, elmentem operátornak egy gyárba 3 műszakban dolgozni. Simán megkerestem a tanári fizetésem. Másfél hónap múlva szóltak a személyügyről, hogy vannak más lehetőségek, átkerültem egy más pozícióba, ahol megfelelőnek bizonyultam és pár hónap múlva már a cég küldött továbbképzésre. Azóta is ott dolgozok és a fizetésem is jobb, persze több a munka.
2018. máj. 2. 16:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Hahaha! Jah kérem, éhes ember nem válogat!

Majd ha jön a felszólító, elmegy a kolléga még sz+rt takarítani is, nyugodt lehetsz!

Tanító végzettséggel amikor nem találtam munkát, a futárkodástól az építőiparig mindent csináltam. Volt hogy kevesebbért, volt hogy többért, mint a pedagógus fizetés. Volt kollégám hidegburkolást csinált, amikor ugyanilyen összevonás miatt elköszöntek tőle 15 év után.

2018. máj. 3. 18:45
 10/11 anonim válasza:

"Hahaha! Jah kérem, éhes ember nem válogat! "

AKi meg válogat(ez a munka jaj ezért nem kell az jaj azért nem kell) annak meg nincsenek igazi anyagi problémái. MÉG.

Csak nyavalyog.

2018. máj. 3. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!