Akkor mi állhat a háttérben ha egy cég engem mint diplomást még recepciósnak de takarítónak se venne fel? Többit alább.
De akkor is fura, hogy semminek se vennének fel.
Na mind1.
Lehet, másnak volt tapasztalata. Ha én keresnék takarítót, és jönne egy diplomás tapasztalat nélkül meg egy másik, akinek érettségije van csak, de már van tapasztalata, az utóbbit választanám, mert a legfontosabb az, hogy rendesen ki legyen takarítva, nem az, hogy menőzzek, hogy az én takarítom bezzeg diplomás.
Ill. az is így van, tényleg, hogyha egy diplomás jelentkezik ilyenre, úgyis max. 2 hónapon belül elkezd azért mocorogni benne, hogy nem akar örökké diplomával a kezében wc-t pucolni, és ahogy tud, dobbant. Nekik meg az kell, aki tovább ott van, hogy ne kellen 1-2 havonta újra feladni a hirdetést, mert az munkaóra- és pénzpazarlás.
Vagy az is lehet, hogy egyszerűen nem voltál szimpatikus.
De azt nem értem, hogy miért várod el, hogy csak mert diplomád van, felvegyenek. Ettől nem leszel jobb vagy alkalmasabb senkinél.
Csak azért kérdezem mert ilyenkor az ember rögtön arra gondol, hogy valami személyes problémájuk van.
Most mondok valamit ami "meredek": megnézi a nevem egy ottani vezető, és ráismer a névre, mondjuk egyik rokonommal volt valami kedvezőtlen tapasztalata, valami ilyesmi.
Bár lehet ez "őrültség", hülyeség.
Sokrétű ez a dolog. Az egyik az, amit előttem már írtak: egy diplomás úgysem gondolja komolyan, hogy recepciósként vagy takarítóként éli le az életét. A cég is tisztában van vele, hogy a munka csak átmeneti lesz neki: pár hónapig, amíg nem talál jobbat, kap fizetést, aztán meglép. Akkor meg inkább keresnek olyat, aki tovább ott marad.
A másik az, hogy a cégek igyekeznek látatlanban felmérni a dolgozók bérigényét. Tudják jól, hogy a diplomás aligha fog minimálbérért dolgozni, az interjún úgyis mond majd legalább 180.000 bruttót (de inkább többet, ha már annyit tanult), annyit meg egy ilyen munkáért nem adnak, nem lesz egyezség. Akkor meg felesleges lefutni ezeket a köröket.
De mi, arra gondolnak hogy megkapom az első fizut azt húzom el a csíkot?
Ez komoly, vagy nem erre gondoltál?
Nem erre gondoltam. Állásinterjún az egyik lehetőség, hogy megkérdik, mi a bérigényed - ekkor olyan összeget fogsz mondani, amit az életben nem fizetnek ezért a munkáért. A másik, hogy ők mondják meg, mennyit tudnak adni, arra meg biztosan nem bólintasz rá.
Ritkán előfordul az is, hogy egyikkel sem vesződik a cég, hanem meglepetés a fizetés. Ilyet is láttam már. Ott fennállhat az, hogy meglátod az első fizetésedet, aztán le is lépsz, mert úgy gondolod, hogy ezt ennyiért nem fogod csinálni.
"hanem meglepetés a fizetés"
ne haragudj haver de azt hogy??
Ledolgozom egy hónapot, és akkor mondjuk hónap végén adnak x összeget amennyit jónak látnak, pl borítékba 70.000 Ft-ot.
Fejtsd ki bővebben légyszi, olyan helyen el sem kezdem a munkát ahol nincs szó pénzről egyáltalán, de most komolyan.
"hogy megkérdik, mi a bérigényed - ekkor olyan összeget fogsz mondani, amit az életben nem fizetnek ezért a munkáért."
hát ja velem általában ez történik, szerintem ezért tűnnek el a cégek mint a kámfor, el se tudom érni őket utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!