Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek egy youtubernek...

Szerintetek egy youtubernek valóban rengeteg munkája van?

Figyelt kérdés

Feldobott a youtube egy 8 hónappal ezelőtti videót, amibe belenéztem. Egy lánynak a napjàt "irányította" a barátja. Persze szépen irányította egy olyan helyre ami szponzorált tartalom volt,úgyhogy le is állítottam, mert hiába lelkendeztek sokan a videó alatt, hogy milyen jó ez a dolog, ez is meg volt játszva. Majd valaki rákérdezett, hogy mi a lánynak a munkája. Erre a videós egy hosszú kommentben leírta, hogy neki a videózás a munkája, ami miatt alig tud aludni, és nyaralni sem tud menni, annyit dolgozik ezzel. Szerintetek is kemény a youtuberek élete?

Esetleg van aki tud tapasztalatból írni? Komolyan érdekelne, hogy ez felér-e egy teljes állással.

[link]

[link]

2019. máj. 27. 19:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%

Attól függ melyikről beszélünk.

A sok kis majom, aki csinál egy videót a csokievésről, na neki nem.

Egy Magyarósi Csabának igen. (Főleg, hogy más üzletei is vannak.)

2019. máj. 27. 19:46
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

Egyértelműen nagyotmondás az, amit állít.

Vegyük például a 96 millió feliratkozóval rendelkező PewDiePie-t. Van aki szereti, van aki gyűlöli, de most nem is ez a fontos. Hanem az, hogy Naponta tölt fel átlag 15 perces videókat, mellette nyelvet tanul, szervezi az esküvőjét, utazgat, vizsgálja a lehetőségeit, hogy hogyan költözhetne Japánba, és még ki tudja mivel foglalkozik. És érdekes módon alszik eleget.

Szóval nem, nem olyan nehéz youtubernek lenni, mint ahogyan azt sok wannabe influencer állítja. Csak álmodoznak.

2019. máj. 27. 19:48
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Nem igaz. Ingyenélő senkik mindd. Ja és pedofilok is,meg Magammutogatóak (Szabyest,Nosika)
2019. máj. 27. 19:52
 4/14 anonim ***** válasza:
89%

Nem nehéz...csak ezek nem tudják, mi a rendes munka. Nincs viszonyítási alapjuk.

Mondjuk aki videojáték végigjátszásos videókat csinál, és rendesen össze is szerkeszti, az még fárasztó is lehet valamennyire. De aki csak beszél, sminkeli magát, reagál videoklippekre, stb...azok nem nagyon erőltetik meg magukat. Kevesebb idő kell egy ilyen tartalomhoz.

2019. máj. 27. 20:00
 5/14 A kérdező kommentje:

Néhány fiatal videós mondta már,hogy a videózás mellett már nincs idejük rendes munkahelyre. Ezért kérdezem, hogy egy egész napot lefoglal ez a dolog?

Köszi a kommenteket!

2019. máj. 27. 20:00
 6/14 anonim ***** válasza:
85%

Ha igenyes videokat csinalsz, amit vagni es szerkeszteni kell, akkor bar nem faraszto, de igenis idoigenyes, igy lehet valoban nincs idejuk masra.

De ez a tobbsegre, akik csak szemetet termelnek, azokra nem ervenyes.

2019. máj. 27. 20:12
 7/14 anonim ***** válasza:
44%
Lehet munka is mert állandoan új tartalmat kel gyártani a nézőknek.Most hiába nagy valakinek a nézettsége ha 1 hét és már nem nézi senki.Ott van pléldának 2 emberke Jani meg Pisti lassan komolyab felszerelésük van mint sok tv csatornának.De nagyob gyártok is küldenek nekik cucokat akiket nem szorulnak reklámra egyszerüen látják bennük a lehetőséget.
2019. máj. 27. 20:14
 8/14 A kérdező kommentje:

Igen ebben van valami. Tényleg vannak olyan csatornák ahol már profi kamerákat használnak, sok a munka a vágással stb.

Viszont a többségre nem gondolom hogy igaz. Pl a irányítsátok a napom, napi rutinom, kérdezz felelek, így ismertem meg a barátomat, tanár típusok, szülő típusok stb. Tele szponzorált tartalommal... Én is túlzásnak éreztem a fenti mondatokat, de manapság ez a menő úgy látszik.

2019. máj. 27. 20:39
 9/14 October15 ***** válasza:
81%

Csak az olyan csatornákat venném figyelembe amik már pénzt is termelhetnek:

Az ilyen tízes lista és társai akik clickbait szarokat csinálnak leginkább külföldi csatornák tartalmát "fordítják le" forrásmegjelölés nélkül. :) Tehát lopják el a rákba.

Ezekben semmi hozzáadott érték nincs és legit munka sem történik.

A következő kategória az amikor alapvetően minőségi a tartalom de nem egész napos elfoglaltság. Szintén magyar vonalon maradva pl a Fun With Geeks

Van aki tényleg munka szinten csinálja pl H András vagy Sirius. Ezekben már tényleg rohadt sok munka van. Vagy azért mert a szervezés / forgatás / vágás hosszadalmas vagy azért mert egy munkanapnak megfelelő mennyiséget bőven le streamel.

Általában az utóbbi 2 nem szokott kommentmezőben sírni mint egy hülye gyerek. :D

2019. máj. 27. 21:20
 10/14 anonim ***** válasza:
66%

Mondjuk definiáld azt is, mi az "igazi" munka és mi a teljes állás.

Én irodában dolgozom, nem pusztulok bele a nap 24 órájában, viszont ha beüt valami akkor hajtok, agyalok és rajtam múlik, nyerünk-e projektet vagy sem, vagy bukik-e a cég adott esetben milliókat vagy nyer. Ehhez képest megkapom a kétkezi munkásoktól, hogy jó nekem, hiszen "csak ülök egész nap és nem csinálok semmit".

2019. máj. 27. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!