Valóban csak én látom borulátónak a nyugdíj előtt állók munkavállalási problémáját!?
Célszerű lenne megírnod, mi a végzettséged, milyen területen tudnál elhelyezkedni, ill. mit dolgoztál korábban.
Feleséged ápolása előtt is nyilván dolgoztál valahol. Én ott próbálkoznék először.
Ennyi idős korban általában már van ismeretsége az embernek szakmabeliek között. Megkeresném őket, hogy próbáljanak beajánlani a maguk munkahelyére.
Nem írtad, merrefelé laksz, de pl. Észak-Dunántúlon masszív munkaerőhiány van.
Nem azért, de ha van jobb, alkalmasabb pályázó, akkor miért ők a hibásak, ha azt választják...
Nyilván nem vezetői pozícióra pályázol.
Én azt látom, hogy az 50+os korosztály általánosan nulla morállal és elkötlezettséggel rendelkezik. Szimplán túl akarják élni azt a pár évet a nyugdíjig. Minimum szinten akanak munkát végezni, proaktivitás, tenniakarás kb nulla bennünk. Fizikailag, szellemileg sem bírják a tempót.
3., nekem más a tapasztalatom. Inkább a 20-30 éves korosztály az, aki ha nem látja a biztos előrelépés lehetőségét a pozícióban, seggel áll a feladathoz, nézi az órát, alapjáraton elzörög, míg nem talál más seggmelengetőt.
Igaz, hogy inkább irodai jellegű munkával van tapasztalatom, az 50 felettiek egy része lassabban tanult be ugyan, de sokkal kitartóbbak voltak a fiataloknál, és többségében megbízhatobb munkát végeztek.
Raktárban, gyárban is volt idős munkatársam. Ha panaszkodtak is, szidták is a vezetést, huzták az igát rendesen, lehetett rájuk számítani.
Kérdező! Sajnos tanácsot nem tudok adni, de gondolom, azzal tele van már a padlás. Ebben az életkorban nem a szalag melletti hajtós munka az igazi, de volt olyan nyugdíjas munkatársam raktárban, aki diktálta a tempót a fiataloknak. Nem lehetetlen munkát találni, de igen nehéz, mert sok cég nem akar a nyugdíjazással bajlódni, ahogy te is írtad. Ilyenkor minden alkalmat meg kell ragadni, amit még fizikailag elbír az ember.A négyórás kizsigerelés nem ez a kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!