Munkahelyen a nők miért kegyetlenek ha magasabb beosztásban vannak mint a férfiak?
Miért rúgnak ki hidegvérrel embereket csak azért mert nem szimpatikus számukra valaki?
Ezt figyeltem meg az elmúlt 6 év során, hogy általánosságban a nők kegyetlenebbek ilyen szempontból.
Egy dokumentumfilmet néztem arról, hogy a multiknak gyakorlatilag azok a természetes viselkedésjegyeik, ami miatt embert pszichopatának neveznének. Az lesz nagyobb vezető, akinek fontosabb az, hogy a felsőbb vezetésnek jobb mutatókat hozzon, mint az emberi sorsok.
Pl. csoport szinten is pár ember kirugásával, a többiek túlóráztatásával sok helyen lehet 1-2%-kal növelni a nyereséget, aki az ilyenben "jó", az lép gyorsan feljebb, mert neki köszönhetően a vezetők prémiumai nőnek.
(Wikipedia személyiségzavarok cikkéből:
"A pszichopata embert leginkább a fejletlen erkölcsi ítélőképesség, a többi ember érzelmeinek figyelmen kívül hagyása, a megbánás és bűntudat hiánya jellemzi. Viselkedésszintjén a pszichopátiás személyiségvonások általában bűnözéssel, hazudozással, sekélyes érzelmi élettel párosulnak, ami gyakran a partner(ek) kihasználásával vagy promiszkuitással (=gyakori partnercsere), házasságszédelgéssel is párosul, azaz állandó hódítási, uralkodási igénnyel.")
A nők nehezebben tudnak feljutni vezető pozícióba, mert munkahelyen még mindig férfiközpontú szemlélet folyik... amelyik nő képes előrejutni, az az a típus a legtöbbször, aki a tipikus férfias viselkedésnek a lehető legextrémebb, legkegyetlenebb verzióját hozva, mert egyébként nem adnák neki oda a pozíciót, mert jaj, túl kedves, túl aranyos, nem fogják komolyan venni stb.
Mondjuk én az eddigi pályafutásom alatt ugyanolyan arányban találkoztam inkompetens, bunkó főnökökkel férfiak és nők között is (múltkor nálunk épp egy férfi főnök rúgot ki egy dolgozót azért, mert nem volt neki szimpatikus a feje / el merte mondani, hogy mit változtatna a munkahelyi stratégián).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!