Tényleg olyan gáz, ha napi 5500 forintért dolgozok? (8 óra)
2 nyelven beszélek + érettségim van. Levelező egyetemre járok, mellette dolgozok napi 8 órában. Amiért lebontva 5500ft-ot kapok.
Több ismerősöm hülyének tart, ők meg se mozdulnànak ennyiért. Tényleg balek vagyok?
Az a baj, hogy mást nem találtam, ami elég rugalmas lenne és csak 8 órás. Vendéglàtàsban keresnék többet, de ott a dupljàt kéne dolgozni, òrabèrben ugyanott lennék.
Ha suli mellett ez így megfelel neked az időbeosztás miatt és nincs jobb, akkor oké.
Jelenleg viszont a minimálbér 99 ezer, az átlagfizetés pedig 219 ezer, ehhez tartsd magad.
Nem gáz.
De, nyelv; multikon nem gondolkoztál? Sokat multiztam és voltak kollégáim, akik egyetemeztek mellette (volt, aki 4, más 6 órában). Ha 24/7 az még jobb, mert be tudod a beót tudod az egyetemhez igazítani. A fizu se rossz.
Köszönöm 14# és 15# jól esett.
Igen valahol el kell indulni.
10# volt gyakornoki munkám, de nagyon keveset fizetett, le sem merem írni mennyit, borzasztóan kihasznàltak.
Sok gyakornoki helyen meg kizáró ok amúgy a levelező, mindig nézem és nappalisokat keresnek .
Mindennek van előnye és hátránya is, neked kell mérlegelned.
Takarítással, korrepetálással, beteg felügyelettel (1000-1500 Ft/óra) jobban keresnél, de ha ez átmeneti, akkor ez is jobb a semminél.
Nos ez attól függ mennyire van szükséged pénzre, illetve a te "végzettségeddel" van-e jobb ajánlat. Hogy ismerőseid miért mozdulnának meg, az legyen az ő gondjuk, vannak emberek, akik sz*rják a pénzt, ha te nem ez a kategória vagy és ennél jobb ajánlat jelenleg nincs, akkor be kell érjed ennyivel. Azt gondolom, hogy végzettség nélkül ennél sokkal többet nem is érsz a munkaerő piacon, de feltételezem azért tanulsz jelenleg is, mert ezzel te magad is tisztában vagy.
Balek az én szememben az, aki egyrészről csak panaszkodni tud, hogy milyen keveset keres, de semmit nem tesz meg azért, hogy ez változzon, se nem tanul tovább, se nem kér fizetésemelést, illetve az, aki pontosan jól tudja, hogy az ő tudása érne ennél többet a munkaerőpiacon, vmiért mégis marad. Ha valakinek tényleg ér annyit a tudása, azt előbb vagy utóbb (inkább előbb) valaki meg fogja fizetni. Az más kérdés, hogy sokan, hogy úgy fogalmazzak "túl értékelik" saját magukat. Például hallottam már ezt a 2 nyelven beszélek dolgot olyan szájából, aki egyrészről a saját anyanyelvén nem tudott kommunikálni, másrészről az a bizonyos 2 nyelv még talán egy alapfokú nyelvvizsgának megfelelő tudást sem takart. Olyat is hallottam már, hogy "3 diplomám van", közben kisült, hogy egy sincsen, vmi főiskolára valóban járt az illető, de sosem fejezte be, aztán elvégzett 2 OKJ-t, ebből az egyik egy biztonsági őri 4 hónapos képzés. Szerinte diploma. És ő van a legjobban meglepődve azon, hogy többszörös diplomásként miért csak a Sparban bizti őr.
"Például hallottam már ezt a 2 nyelven beszélek dolgot olyan szájából, aki egyrészről a saját anyanyelvén nem tudott kommunikálni, másrészről az a bizonyos 2 nyelv még talán egy alapfokú nyelvvizsgának megfelelő tudást sem takart"
Ha esetleg sikerült volna elolvasni a válaszokat, akkor írtam is az előző oldalon, hogy felsőfokú angol nyelvvizsgàm és német középem van. A magyart ki az a hülye, aki ilyenkor beleszàmolja?
Valamilyen szinten egyet értek utolsó, hogy akinek nincs végzettsége, ne várjon el sokat pénzben. Persze, hogy a tudás és a tapasztalat többet ér, mint valami betanított munka.
De én úgy gondolom, hogy SENKI, aki tisztességesen végig dolgozza a hónapot, nem érdemelnè meg, hogy a létminimum alatt keressen. Már hogy a viharban jönnék ki ennyi pénzből, hát gyakorlatilag egy albérlet a városomban ugyanannyi, mint a fizum. És akkor még nem fizettem rezsit, nem ettem stb.
Senki nem érdemli meg, hogy ilyen megalazoan keveset keressen.
Persze mint írtam egyértelmű, hogy aki többet tanult, van jó végzettsége, az többet keressen.
De szerintem egy nettó 200 (napi 10000) reális lenne egy 8 általánost /érettségit igénylő munkánál is. Ennyiből már nagyjából meg lehet élni. Aki többet szeretne, mint vegetalni, az meg tanul és keres jobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!