Miért akar nettó 200-at keresni, aki még írni sem tud?
"Tessék mondani hova lehet menni érvényesíteni ezt a jogomat? HM? HOva kihez? Cím?"
Hát erről fogalmam sincs, de akkor úgy mondom, hogy járna.
*Vagy akkor úgy mondom, hogy de most komolyan ki szabja meg, hogy kinek mennyi jár? Miért ne járhatna akkor viszont sok mindenkinek, na mindegy, ez csak egy ilyen kis kitekintés volt
Szal pl olvastam az intelligenciával kapcsolatban, volt valami példa, valami olyasmi volt, hogy pl valaki pillanatok alatt megold tök nehéz matekműveleteket; vagy nevezzük inkább magasszintűnek, és akkor na szal az volt, hogy pl abban az adott példában, csak ilyen szemléltetés volt (szal hogy milyen intelligenciához, milyen más tudáshoz, de ha ugyanannyit dolgozik,és ugyanúgy kimerül, mennyi fizetés jár ez miez? Szal tisztességesen ledolgozta azt is, ha elvégezte a feladatát, jár neki a lóvé. Ha szépen, igényesen csinálta meg, odafigyelve, figyelmesen.) Na, szal a példa az volt, nem valódi szereplőkkel, és tehát teljesen fiktív példa; hogy pl van ez a matekzseni, meg van még másik pár ember, és akkor pl kigyullad a házuk, és akkor pl amelyik a matekhoz kevésbé konyít, az pl életrevalóbb, mert ő pl fogja és kiment magával még két embert, de a matekzseni meg pl másféle intelligenciában erős, de mondjuk legyen az, hogy a másik őt is kimentette. Natehát; hogy kinek mennyi az IQ-ja, de melyik teszt szerint. Szal lehet, hogy ő meg nem tud írni, de neki meg pl lehetnek más skill-jei, amiket ott meg kamatoztatni tud, pl nagyon precízen takarít. Mondjuk jó, csinálja jól, nyilván, elvárható:) Szal meg azt ne vitassuk, hogy pl egy takarító is mondjuk ugyanúgy elvégezte a munkáját, mint aki pl az iratokkal foglalkozik. Neki az volt a feladata (tud-e olvasni avagy nem -től, tehát ettől függetlenül, hogy tud-e v nem) , hogy kitakarítson, ha elvégezte, igenis jár neki a lóvé, mint annak is, aki nem feltétlenül szakadt meg, mert ő pl dokumentumokat mappázott be. Szal egyik is elvégezte a munkáját, jár neki is a tisztességes megélhetés, meg a másik is elvégezte. És ha pl a szellemi munkásnak jár pl az egy hét nyaralás, hogy még el is tudhasson utazni, akkor pl a fizikai munkásnak is jár; meg nem is kell ennyire levetíteni; tehát, ha egyik embernek jár, hogy el tudjon menni nyaralni, vagy jobb kajákat , minőségibb ruhákat venni; vagy akár fűteni; akkor a másiknak is. Meg pl szerintem Istent nem érdekli, hogy kinek mi a beosztása, a munkaköre. Ezt most azért dobtam be, mert szerintem ez is egy érdekes aspektus lehet. Hogy őt pl az érdekli, hogy rendes ember legyél, és akkor jár neked a rendes élet (jó fizu jelenhelyzetben). Nekem még ez jutott eszembe.
"gy modern társadalomban már nem kéne természetes kiválasztódásnak lennie. "
Ne mondd senkinek de egy modern társadalomban nincs is természetes kiválasztódás. Ha lenne egy 50-es hájas elhízott politikus vgy főnök nemes egyszerűséggel már nem élne mert átvégták volna rég a torkát.
Mert ezt mantrázza a média , a ksh, hogy ennyi a nettó fizu! És főleg mert ennyi kell hogy valami emberi életszinvonalat fenttartson.
Azért keresnek fizikai munkát mert mentálisan nem erősek.
De a fizikai munka is megbecsülést érdemel, és a melósnak is kell vásárolni,rezsit fizetni stb.
( ezt a hirdetést inkább cigány irta, mint hallássérült)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!