Ahol azt írják állás hirdetésbe elvárásnak?
Ezek SABLON szövegeket, amik az álláshirdetések 99%-ban benne van.
Tudj önállóan dolgozni és old meg az esetleg felmerülő problémákat.
Léteznek olyan álláshirdetések, amit kötelező közzétenni, de képtelenség megfelelni neki.
Pl. a szakmámban találkoztam olyannal, amelyben 27 (!) szoftvert soroltak fel, hogy annak magas szintű ismerete elvárás, plusz az általad is írottakat, s még angol-német-spanyol felsőfokú nyelvtudás, s B-s jogsi. De azért általában nem írnak olyant, amire tényleg nincs szükség.
Az az igazság, hogy bármennyire sablonszöveg, sok helyen tényleg szükségesek.
Nekem például a kommunikációs készségem nem az igazi és nehezen "nyílok meg" viszont utána határozottan jó ötleteket tudok adni. Eleinte például kollégáim nem hallgattak rám, ha mondtam valamit, hogy szerintem így meg úgy kéne, vagy előre láttam 1-1 hiba lehetőséget. Rájuk hagytam, most meg már kifejezetten kikérik a véleményem 1-1 dolognál.
Vagy talpra esettség. Nekem sokszor megkérdezték, hogy haladok-e, kell-e segíteni, szóljak ha bármi kell. Én meg mondtam, hogy majd ha van valami szólok. Nekiálltam és feltaláltam magam. Vagy ha problémába ütköztem akkor is többnyire sikerült megtalálni a megoldást. Vagy ha hibáztam akkor felmértem a saját hibám, megtaláltam a forrását és igyekeztem ezt elkerülni.
Ezzel szemben van velem korú munkatársam aki egyszerűen zéró önállósággal és tanulóképességgel rendelkezik. Mindig csak kérdez, kérdez, kérdez, megvárja míg megoldják helyette a feladatot. Csak mikor már sokadjára teszi fel ugyanazt a kérdést, akkor azért elfogy mindenki türelme. Vagy 1-1 hibájából egyáltalán nem tanul, fel sem méri annak a súlyát, pedig 1-1 rossz döntésével több 100 ezres, milliós kiadást is okoz a cégnek. Meg nem kevés plusz munkát a többieknek akiknek az ő hibáját kell javítani. (Valamiért a cégvezetés mégis szemellenzős az ilyen emberekkel és szimpátia alapján állnak hozzá).
Vagy az sem éppen jó, mikor egy-egy vállalkozó, munkatárs intelligens, de nem képes elmagyarázni mit is akar. Egyszerűen hadar, hadovál össze vissza. Én is belekeveredek néha a saját mondandómba. Vagy nem szeretem a konfliktus helyzeteket, inkább amolyan háttér intéző vagyok aki kezébe adja a "fegyvert" azoknak akik utána megvívják a csatát.
Vagy van aki a monotonitást nem tűri. Gyárban is dolgoztam már, hát az nekem is sok volt. Ellenben gép előtt képes vagyok egész nap ülni, költségvetéseket átnézni, tereket elemezni, pénzügyeket intézni. Más meg inkább kint van és terepen tud érvényesülni.
Vagy ügynökök. Van rokonom, igazi megnyerő ember. Jó vágású, jóképű, világot látott, nyitott szellemiségű, intelligens. Igazi jó "ügynök" aki bármit el tudna adni. Ellenben volt olyan házalókkal dolgom építőiparban, akik már vörösödve, megszégyenülve jöttek oda, azt se tudták elmondani mit akarnak. Volt akinek mondtam, hogy hagyjuk inkább abba most és hagy menjek dolgomra, mert olyan az egész mint egy nagyon kínos randevú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!